De Zilele Municipiului Motru / Primarul Jianu elimină scutirea de la plată a agenților economici locali

De Zilele Municipiului Motru, desfășurate în perioada 22-28 mai și de Ziua Minerului, agenții economici locali participanți ar putea să fie nevoiți să scoată pentru prima dată, după ani buni, bani din buzunar. Este vorba despre sume cuprinse între 1500-2000 de lei, asta pentru că respectivii vor comercializa, cu aceste ocazii, mici și bere pentru cetățeni. Cel puțin asta propune primarul Gigel Jianu, în ședința de joi de Consiliu Local Motru.

Agenții economici din Motru, printr-o decizie a autorităților locale, date cu ani în urmă, au fost scutiți de la plata închirierii spațiului pentru activitățile economice desfășurate la cele două evenimente de maximă importanță pentru oraș. Facilitatea oferită afaceriștilor locali va fi însă o amintire în curând, asta deoarece actuala administrație vrea să renunțe la această modalitate de susținere a mediului de afaceri. Propunerea primarului Jianu, care s-a plâns că trebuie colectați bani la bugetul local sărăcit al localității, va fi supusă aprobării aleșilor în ședința de Consiliu Local Motru, de joi. Nu se cunoaște dacă, de data aceasta, consilierii PSD-ALDE-PSRo-UNPR și cel independent vor aproba proiectul, asta mai ales că ei sunt permanent acuzați că se opun proiectelor inițiate de primarul Jianu.

Supărare printre patroni!
Afaceriștii din Motru nu privesc însă cu ochi buni acest demers, mai ales că au și uitat de când nu au plătit pentru spațiile ocupate la aceste evenimente, autoritățile locale considerând astfel că ajută mediul de afaceri. Asta pentru că agenții economici ar putea achita 8 lei pe mp pentru produsele alimentare și 5 lei pentru cele industriale, pe zi. La 100 de mp ocupați pe 3 zile, un agent ar ajunge să plătească aproximativ 2500 de lei.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here