Deținut găsit spânzurat în infirmeria Penitenciarului Târgu-Jiu

Un deținut de la Penitenciarul Târgu-Jiu a fost găsit spânzurat, sâmbătă, de o țeavă de încălzire de la infirmerie. Acesta și-a pus capăt zilelor, folosind un șnur de la o glugă. Doi dintre colegii acestuia dormeau în momentul în care s-a sinucis. Bărbatul era cunoscut cu afecțiuni psihice și a mai avut o tentativă de suicid anul trecut, când se afla în închisoarea din Craiova.
Bărbatul de 34 de ani a ajuns după gratii în 2013, când a fost condamnat pentru tâlhărie la șase ani de închisoare și mai avea de executat câteva luni.
„Parchetul a fost sesizat cu decesul unei persoane aflate în detenție. S-a deplasat un procuror împreună cu ofițeri din cadrul IPJ Gorj, cu Serviciul Criminalistic și au făcut cercetare cu privire la decesul unei persoane aflate în detenție, care a survenit urmare a unei acțiuni de spânzurare atipice. S-au ridicat înscrisuri. Era o persoană cu afecțiuni psihice. Era pe serviciul infirmerie al penitenciarului, sub tratament, mai era în acel loc cu alte trei persoane, două persoane dormeau în interior. A fost găsit de un gardian. Noi facem cercetări cu privire la împrejurările în care a intervenit decesul deținutului”, a declarat, pentru Gorjeanul, Camelia Caragea, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Bărbatul nu a lăsat un bilet de adio. Mai multe persoane au fost audiate după decesul acestuia.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here