Dezvăluirile lui Zegrean, referitor la Greblă

Fostul președinte CCR, Augustin Zegrean, a dezvăluit, duminică seara, că, în perioada în care Toni Greblă a fost chemat la DNA, toți judecătorii constituționali se temeau, lucru care i-a făcut să-l cheme în instituție pe președintele Klaus Iohannis, pentru a-i fi comunicată situația.

“A doua sau a treia zi după ce a fost chemat la DNA domnul Greblă, am făcut singura conferință de presă din viața mea de judecător la Curtea Constituțională, la care am invitat toată presa din București și am spus ce se întâmplă. Am spus inclusiv faptul că suntem amenințați de SRI. (…) Am spus și altora. În zilele acelea, a fost la noi la Curte o delegație a MCV și un judecător din Curte le-a spus: «mie îmi este frică să mai fiu judecător la Curte». S-a notat și notat a rămas. În ceea ce privește vizita președintelui Iohannis, noi l-am invitat la Curte, era de o lună președinte. Dar pentru că au fost evenimentele acelea, l-am invitat, i-am spus ce s-a întâmplat și evident că am avut o discuție în care fiecare judecător și-a exprimat teama față de ce se întâmplă. Dar toată societatea a tăcut. De frică, probabil”, a relatat Zegrean, la Antena 3.“Era teama că oricine poate fi ridicat din trafic, luat de acasă, de la micul dejun, luat de lângă copil, dus şi plimbat prin faţa camerelor de luat vederi. A fost o campanie foarte bine pregătită din punct de vedere mediatic”, a spus și fostul judecător Toni Greblă.Fostul judecător al Curții Constituționale Toni Greblă, achitat vineri de instanţa supremă în dosarul în care este acuzat de DNA de trafic de influenţă, fals în acte şi coordonarea unui grup infracţional, a acuzat, la rândul său, încă de la început, că dosarul său are legătură cu legile Big Brother, împotriva cărora a votat la CCR.

Coșmar de la “statul paralel”
Fostul judecător CCR a declarat că a trăit un coşmar timp de 3 ani şi că decizia de achitare dovedeşte că începe să se judece după probele de la dosar și nu după niște ținte stabilite de SRI și DNA. Întrebat dacă “statul paralel” este de vină pentru ce i s-a întâmplat, Toni Greblă a răspuns: „Da, niște oameni care acționau în afara legii, acționau după cum considerau ei că este bine pentru această țară și unul dintre el este Coldea. Nu cred că Maior nu a știut. De asemenea, unii care se învârteau în preajma acestor doi au știut foarte bine ce se întâmplă cu câteva zile înainte și sunt politicieni de rang înalt. Toate acestea au fost făcute cu sprijinul procurorului-șef DNA, Codruța Kovesi”, a spus Greblă. Fostul judecător a adăugat: „Cât va mai trebui să fie afectată activitatea acestei instituții (n.r. SRI) pentru ca și Cotroceniul să răspundă, e greu de crezut. Ar trebui întrebat președintele României de ce nu vrea să vadă toate lucrurile rele pe care într-o perioadă, 2013-2015, în special, cu o intensitate maximă în această perioadă, le-a comis DNA-ul”.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here