Diamantul de la Dănciuleşti! Micuţa interpretă Daiana Ion şi ascensiunea sa spre premii

Deşi are doar 13 ani, Daiana Ion, originară de pe plaiurile comunei Dănciuleşti, a impresionat lumea muzicii populare a judeţului, apariţia sa pe scenele diverselor festivaluri de profil fiind din ce în ce mai prezentă.

Academia de Muzică din Cluj se va îmbogăţi pe viitor cu o voce de aur a meleagurilor gorjene. Daiana Ion are doar 13 ani, este elevă în clasa a VIII-a B la Colegiul Naţional “Spiru Haret” din Târgu-Jiu şi este o stea în devenire pe scena muzicii populare. Originară din comuna Dănciuleşti, Daiana este deja posesoare a numeroase diplome şi premii la festivalurile de folclor locale.
daiana 2“Am început să cânt de la vârsta de 9 ani, sora mea fiind cea care m-a descoperit. Sunt în anul trei la Şcoala Populară de Artă, la clasa doamnei profesoare Camelia Argint. Prima pornire am avut-o cu doamna profesoară Cristina Olteanu, în cadrul Palatului Copiilor din Târgu-Jiu. Am câştigat multe premii de-a lungul timpului: premiul I la Festivalurile Mariana Ionescu Căpitănescu de la Dănciulesti, Vis de copil de la Lesile, Cântecele şi dansurile Amaradiei. De asemenea, am luat premiul II la următoarele festivaluri: Mărţişoare Folclorice, La poalele cetăţii şi multe altele. Am multe premii obţinute, unde se regăsesc şi premii speciale şi pentru cele mai frumoase costume. Timpul liber îmi place să mi-l petrec cântând alături de mama mea căreia îi mulţumesc pentru tot. Pe viitor îmi doresc să urmez Academia de Muzică din Cluj-Napoca. Visul meu este să particip la festivaluri naţionale şi internaţionale, dar cel mai mult vreau să cânt alături de doamna Mariana Ionescu Căpitănescu care este idolul meu şi alături de Orchestra Lăutarii din Chişinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros”, a declarat interpreta originară de pe meleaguri comunei Dănciuleşti.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here