Dian s-a înscăunat președinte unic al ALDE Gorj, pe domeniul Sara de la Țicleni! Iriza nu vrea în BPT-ul penalului Popescu

Dian Popescu s-a grațiat singur și a decis că este cel mai curat membru al ALDE Gorj (în ciuda condamnării sale penale), care merită să preia șefia unică a organizației din județul nostru. Doar astfel se explică faptul că acesta s-a înscăunat, cu de la sine putere, președinte al acestei organizații, în aceeași manieră, el stabilindu-și și un Birou Politic Teritorial (BPT). Singurul care a decis să nu intre în acest simulacru este senatorul Scarlat Iriza, care, astăzi, va anunța Biroul Politic Național (BPN) al ALDE că nu vrea să facă parte, în niciun fel, din structura penalului Dian Popescu. BPN-ul va stabili, în atare condiții, dacă va aproba sau nu promovarea lui Dian la cârma ALDE Gorj.

Copreședintele ALDE Gorj, Dian Popescu, a hotărât, după Congresul partidului de la București, că a venit timpul să se înscăuneze singur președinte peste organizația liberalilor și democraților din județul nostru. A luat un pix în mână și și-a încropit, de urgență, pe domeniul Sara de la Țicleni, și un nou Birou Politic Teritorial.
Procedura a fost atât de democratică încât ,,noul președinte”, cocoțat probabil pe toaleta proprie, nu a mai avut nevoie nici măcar să-și screamă mintea pentru a stabili cine vor fi noii săi supuși. Așa că a numit 33 de aldiști, după pofta sa, fie vicepreședinți, fie membrii, fie membrii supleanți ai noului BPT al ALDE Gorj, organism ce va fi supus, astăzi, aprobării Biroului Politic Național al partidului.

Nouă vicepreședinți, la porunca inculpatului!
După ce Dian s-a trecut cap de listă, numindu-se președinte unic al ALDE Gorj, fără măcar o consultare prealabilă cu colegii de organizație, acesta a împărțit nouă funcții persoanelor cu notorietate și poziții publice din partid. Mai exact, l-a făcut vicepreședinte pe senatorul Scarlat Iriza, pe vicepreședintele Consiliului Județean, Ninel Muja, pe primarul Filip de la Rovinari, pe cel de la Drăguțești, pe fosta deputată Niculina Mocioi, pe Ion Cojocaru de la Motru, pe Cosmin Ceaușescu de la Mătăsari și pe Eduard Lădaru, liderul de la Târgu-Jiu. Evident, că a discutat cu câțiva dintre respectivii despre faptul că el îi va promova în conducerea ALDE Gorj, și faptul că trecerea listei prin BPN este ,,doar o chestie procedurală”.
Unii dintre cei aflați pe lista lui Dian susțin că nu au văzut hârtia respectivă, adică componența noului BPT, și menționează că nu s-a ținut nicio ședință în acest sens la ALDE Gorj.

Borcan, la coada preferințelor lui Dian
Ultimul vicepreședinte stabilit de Dian este Marius Borcan, căruia i se dă de înțeles astfel că trebuie să se mulțumească pentru că face parte din acest for.
Lista este completată apoi cu alte câteva persoane, cu câțiva consilieri locali din județ, cu foști candidați la parlamentare, cu doi foști viceprimari, dar și cu alte persoane care au calitatea de simplii membrii în partid.
Cea mai mare parte a acestor persoane, potrivit discuțiilor cu respectivii, nu cunosc încă faptul că se află în noua structură de conducere a ALDE Gorj.

Iriza nu vrea în echipă cu datornicul partidului
Lista pe care Dian o va prezenta, astăzi, în fața BPN va suferi o modificare. Asta deoarece senatorul Scarlat Iriza refuză să facă parte din acest organism, pe motiv că lista nu a fost stabilită, printr-o consultare corectă cu activul organizației. Iriza susține că va cere, în scris, BPN să nu-i valideze prezența în acel tabel, deoarece nu vrea să mai colaboreze cu Dian Popescu.
Motivele lui Iriza sunt corecte dacă stăm să ne gândim că Dian Popescu are o condamnare cu suspendare, are datorii mari la persoane cunoscute din județ, lucru relatat și în spațiul public, firmele cu mari probleme financiare și niciun venit cert. Imaginea lui Dian a suferit și ea în ultima perioadă, lucru care a afectat rezultatele ALDE la parlamentare și i-a adus respectivului pierderea mandatului de deputat.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here