DIICOT: Droguri de risc achiziţionate de la farmacii din Gorj, dar vândute în Peninsula Scandinavică

Trei doljeni au fost prinşi la finalul săptămânii trecute de procurorii DIICOT, după ce s-a constatat că au achiziţionat, ilegal, în ultimul an, medicamente cu efecte psihoactive, de la depozite şi farmacii din Bucureşti, şi din judeţele Gorj şi Vâlcea. Ulterior, drogurile de risc erau transportate şi comercializate în ţări din zona scandinavă.

Tribunalul Dolj a admis, la finalul săptămânii trecute, propunerea procurorilor DIICOT de arestare preventivă pentru 30 de zile a trei persoane acuzate că au cumpărat ilegal medicamente cu efecte psihoactive de la depozite şi farmacii din România, pe care le vindeau în ţări din zona scandinavă. Potrivit unui comunicat al DIICOT, este vorba de Constantin Ghinea, Marian Bibaşcu şi Marian Dragu, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc şi mare risc. Procurorii susţin că aceştia au procurat ilegal, în perioada 2014 – 2015, medicamentele în cauză şi de la farmacii din Gorj, Vâlcea şi de la depozite din capitală.
Joi, Constantin Ghinea şi Marian Bibaşcu au fost surprinşi în flagrant în timp ce încercau să vândă 10.500 de comprimate cu droguri de risc şi 480 de comprimate de droguri de mare risc.

mascati politie duba perchezitiiPercheziţii DIICOT, în Gorj
La aceeaşi dată au fost efectuate 12 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Gorj, Vâlcea şi a municipiului Bucureşti, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate 9.036 de comprimate cu droguri de risc, precum şi suma de 9.000 de lei şi 890 euro. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Craiova şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj şi Vâlcea.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către SRI şi Direcţia Operaţiuni Speciale.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here