Din suflet pentru Suflete…

Decembrie este despre bunătate, despre speranță, despre bucurie. Decembrie este luna în care dăruim iubire, oferim timp, sprijin, fără să așteptăm ceva în schimb…
Decembrie este despre Oameni, așa că Oamenii s-au prefăcut îngeri, și-au înălțat aripile în văzduh și au decis să facă fapte bune. Decembrie este luna cadourilor, luna în care Îi mulțumim Celui de Sus pentru ceea ce suntem, ce avem și pentru că SUNTEM.
Așa am întâlnit și eu în orașul Filiași, jud. Dolj, voluntari care vor să umple inimile celor mici cu bucurie, vor să picteze pe chipul micuților zâmbete și credință. Ziua de 5 decembrie, fiind Ziua Internațională a Voluntariatului, se transformă pentru locuitorii orașului în „Ziua Voluntariatului”, totodată însemnând ziua când toți copiii îl așteaptă pe Moș Nicolae. De altfel, Moș Nicolae este protectorul copiilor și tot ceea ce trebuie să facem ca dorințele să devină realitate este să ne rugăm. Dumnezeu a auzit rugăciunile tuturor copilașilor, astfel totul s-a adeverit.
Decembrie este despre minuni, magie și împliniri. Decembrie este despre FAMILIE… Așa vor și locuitorii orășelului Filiași să fie, o familie. S-au unit, iar rezultatele au fost unele pe măsura efortului și voinței depuse.
Se pare că Oamenii au venit într-un număr cât mai mare în ultimele trei săptămâni și au donat jucărioare de tot felul, hăinuțe, încălțăminte, rechizite școlare, dulciuri și alimente, atât pentru copilași, cât și pentru părinții acestora care își doresc să le ofere copiilor un trai cât mai bun. Moș Nicolae se îndreaptă spre spiridușii din Argetoaia, Piria, Fratoștița, Butoiești, Braloștița, Rudari. Moșul nu îi va uita nici pe voiniceii din orașul Filiași…
Aproape 900 de cadouri au fost deja împachetate și urmează să fie livrate de către „spiridușii” Moșului. Darurile sunt destinate preșcolarilor și tuturor elevilor cuminței. Copiii să-și pregătească ghetuțele, să le curețe pentru ca Moșul să aibă convingerea că micuții sunt cuminți și ascultători. Copilașii trebuie să știe că ei sunt cei mai importanți și, deși unii sunt mai puțin norocoși, în schimb sunt buni, blânzi și gingași, „spiridușii” Moșului le vor aduce o rază de soare pe chipul lor și, ca prin magie, vor aduce zâmbete, fericire și armonie în casele lor.
Toate acestea nu s-ar fi întâmplat fără sprijinul celor ce sunt părinți, al cadrelor didactice de la Școala Gimnazială din Filiași și nu numai, al directorilor școlilor partenere, al partenerilor Asociației „Frații Racoțeanu” și al Rotary Club Craiova.
Ștefania-Mihaela Duțu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here