Directoarea Școlii Albeni a comis-o din nou! – Biblioteca unității de învățământ, “amputată” de calculatoare

Biblioteca Școlii Gimnaziale nr. 1 Albeni nu mai este informatizată, asta deoarece directoarea unității de învățământ a decis, miercuri, să mute calculatoarele într-un alt spațiu din incintă, pe motiv că aceasta nu are nevoie de dotarea IT. Computerele au fost donate însă școlii printr-un proiect finanțat de Ministerul Comunicațiilor, doar trei școli din județ mai beneficiind, în 2008, gratuit, de tehnologie de ultimă generație. Aceste calculatoare sunt acum închise în laboratorul de informatică, locul unde elevii au acces doar o oră pe săptămână. Și asta, doar elevii din clasa a V-a…

 

Până la jumătatea acestei săptămâni, la unitatea școlară din Albeni exista o bibliotecă cu un fond de carte constituit din 6500 de volume, în aceeași încăpere mai funcționând și 10 calculatoare și o imprimantă. Mai exact, elevii care veneau la bibliotecă, unitate deschisă zilnic timp de patru ore, aveau acces și la calculator și internet, supravegheați de bibliotecara școlii.

Directoarea Oana Botanciu a decis însă, miercuri, brusc, să desființeze biblioteca, care funcționa în această formulă și chiar să mute fondul de carte într-o încăpere de 12 mp, plină de igrasie și mucegai. Asta, deși normele de biblioteconomie impun ca bibliotecile să funcționeze în spații aerisite cu temperatură între 18-22 de grade, iar distanța între rafturi să fie între 70-100 de cm.

Conducătoarea școlii nu a întrebat însă pe nimeni nimic, a ignorat total bibliotecara, și a dat ordin ca și cele 10 computere să fie mutate, sub cheie, la laboratorul de informatică la care elevii nu au acces decât în prezența profesorului de informatică, dascăl care nu există. Școala nu are, de altfel, nici măcar un profesor de informatică suplinitor, deoarece orele sunt extrem de puține, adică o oră pe săptămână la clasa a V-a, și nimeni nu a fost interesat să le facă.

Bibliotecara a reclamat situația la IȘJ Gorj
“Dacă se gândește la o educație a copiilor, bazată pe calitate, ar trebui să revină, doamna directoare, la sentimente mai bune față de biblioteca școlară și să respecte legea. Poate a observat că elevii, care au frecventat biblioteca, au obținut rezultate onorabile la concursurile școlare și au contribuit la imaginea școlii la nivel local și județean. Trag un semnal de alarmă celor care pot să ia măsuri pentru a împiedica asemenea derapaje în învățământ care duc la rezultate cu efect întârziat în defavoarea elevilor, principalii beneficiari ai educației. Fără bibliotecă ce ne-ar mai rămâne? Nu am mai avea nici trecut și nici viitor”, a declarat Vasile Popescu Ileana, bibliotecara școlii, care miercuri a și sesizat problema la IȘJ Gorj.

“Poate mulți elevi ai școlii din Albeni vor spune peste ani cuvintele: <<Am iubit școala pentru că acolo era biblioteca>> având amintiri plăcute legate de activitățile școlare, inducând un sentiment de mulțumire sufletească celor care i-au îndrumat în anii de școală. Biblioteca școlară este pentru elevi nu pentru bibliotecar, aceasta fiind doar în slujba copiilor”, a mai spus salariata unității de învățământ, dezamăgită de cele întâmplate.
A.STOICA

6 COMENTARII

 1. Aceasta direftoare se pare ca nu a prea trecut, eleva fiind, pe la biblioteca, altfel ar fi stiut sa aprecieze acest compartiment important dintr-o scoala, iar calculatorul trebuie sa existe intr-o biblioteca, in zilele noastre. Dar asa se intampla cand vin femei la conducere, habarniste ca cea din Albeni, si culmea se razbuna in acest fel pe oameni care ar functiona destul de bine daca nu ar avea de-a face cu astfel de specimene, care nu au ce cauta in sistem. Rusineee!

  • Exact! În pauze copiii stăteau pe facebook în bibliotecă. Nici gând să citească ceva. Pe fișele de lectură le trece bibliotecar cărți grămadă că să aibă activitate. Copiii nici nu văd acele cărți. 8n plus d.na bibliotecară angajată ilegal de soț, fostul director, e bună numai de scandaluri cu oricine și oricând

 2. ne am saturat de acest subiect !!! Dacă ați lasă directoarea sa își facă treaba n ar mai fi atâta balamuc.
  Mergeți in curtea școlii și remarcati schimbarea in bine pe care aceasta a produs o in doar câteva luni !!!
  Fostu director, nevasta, unchiu și nepoata sunt doar niste reclamagii penibil !!!!

 3. Si de ce nu schimba in bine si biblioteca si incearca sa faca rau prin ccea ce face? Se vede ca e razbunare aici, dar e de recomandat ca Botanciu sa treaca pe la biblioteca sa imprumute cate o carte, in scop educativ.

  • Credeți că bibliotecara a citit vreodată ceva? Vă aduc la cunoștință că a terminat liceul de construcții…cu greu. Facultăți a tot început…cu bani a reușit să termine ceva la aproape 50 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here