Directorul Diaconescu dă asigurări că beneficiarii DGASPC Gorj nu vor suferi de frig

La nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj este în plină desfășurare licitația pentru achiziționarea lemnelor de foc pentru beneficiarii din centrele subordonate instituției. Directorul general, Laurențiu Diaconescu, dă asigurări că nu vor fi probleme în privința asigurării căldurii, stocul actual fiind suficient pentru luna noiembrie.

DGASPC Gorj achiziționează material lemnos pentru asigurarea căldurii pentru beneficiarii de la Răchiţi, Scoarţa, Dobriţa, Huluba, Novaci, Pociovalişte şi Centrul de zi „Valea Gilortului“, pentru sezonul rece 2017-2018. „Licitația pentru achiziționarea lemnelor de foc este în derulare. În acest an, licitația a fost demarată cam târziu, pe 10.10.2017, de către vechea conducere. Stocul actual de lemne este suficient până la sfârșitul lunii noiembrie, când sigur va fi finalizată achiziția. În data de 19.10.2017 a fost anulată licitația din lipsă de ofertanți, iar în data de 20 octombrie am reluat procedura, termenul de depunere a ofertelor fiind 30.10.2017”, a confirmat Laurențiu Diaconescu, directorul general interimar al DGASPC Gorj.
Diaconescu a mai precizat că la Complexul de Îngrijire și Asistență Suseni, unde încălzirea se realizează pe bază de motorină, s-a finalizat licitația. „Pentru achiziționarea de motorină neaccizabilă, achiziția a fost demarată pe data de 11 octombrie, cu depunerea de oferte până la data de 23.10.2017, urmând să se încheie contractul”, confirmă directorul Laurențiu Diaconescu.

Reguli noi, de anul viitor
Actuala conducere a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj spune că de anul viitor achiziția de lemne se va face din timp. „Voi prioritiza achiziția de material lemnos; aceasta se va face din timp, undeva în luna august. Voi solicita banii necesari pentru această achiziție domnului președinte Cosmin Popescu și sunt convins că voi găsi înțelegere, pentru că și pentru dânsul primează binele beneficiarilor din serviciile sociale ale DGASPC”, subliniază Laurențiu Diaconescu.
Valoarea totală estimată pentru achiziţia lemnului de foc este de 112.050 de lei, pentru necesarul minim aferent perioadei octombrie – decembrie 2017. DGASPC Gorj a aprobat şi suma de 88.395 de lei fără TVA pentru necesarul suplimentar aferent perioadei 1 ianuarie – 30 aprilie 2018. În prezent, mai există rezerve de lemne de anul trecut pentru ca personalul şi persoanele aflate în îngrijire să nu tremure de frig.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here