Directorul DSP Gorj va analiza legea Sănătăţii, cu specialiştii în domeniu

pag 89Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj va organiza o întâlnire cu managerii spitalelor, cu reprezentanţi ai farmaciştilor, ai medicilor de familie şi ai altor specialişti din domeniul sănătăţii, în vederea analizării proiectului de lege a Sănătăţii. Reuniunea acestora ar putea fi într-una din zilele următoare, într-o locaţie din municipiul Târgu-Jiu.

Directorul DSP Gorj consideră că trebuie făcută o analiză în detaliu a Legii Sănătăţii, pe segmente, astfel încât reforma în sistem să se realizeze aşa cum trebuie. “Este o lege foarte importantă. Faptul că a fost retrasă nu înseamnă cu nu este bună, ci că a stârnit o serie de controverse. Este necesar ca tot felul de specialişti să fie consultaţi, pe o perioadă mai lungă, pentru a se aduce completări sau modificări la această lege”, a precizat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.

DSP organizează o întâlnire cu specialiştii din Sănătate

Într-una din zilele următoare, directorul Marius Boeriu va organiza o întâlnire cu managerii de spitale şi alţi specialişti în domeniul sănătăţii pentru a analiza proiectul de lege în detaliu, pe segmente. “Eu vroiam să-i chem pe managerii de spitale, pe cei de la Colegiul Medicilor, de la Colegiul Farmaciştilor, Dentiştilor, asociaţii medicale, asociaţii ale persoanelor cu handicap şi aşa mai departe, pentru a prelua punctele lor de vedere cu privire la noul proiect legislativ. Voi întreba la minister dacă mai este necesară această întâlnire, deşi cred că oricum o voi face. Cred că mai devreme de joi nu este posibilă această reuniune; la ora actuală nu ştiu locaţia unde se va desfăşura întâlnirea cu specialiştii”, a explicat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.

Boeriu a analizat deja noua lege

Marius Boeriu a analizat proiectul de lege şi pregătit documentele care trebuie trimise la Ministerul Sănătăţii. ”Eu trebuie să dau astăzi (n.red.: 16 ianuarie) un fax la minister cu ce am făcut până acum, privitor la această lege. Eu am analizat-o şi vreau să vă spun că baza e aceeaşi, doar că sunt unele modificări”, a menţionat Marius Boeriu directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.În opinia directorului Boeriu, noul proiect de lege este bun, iar reforma sistemului sanitar se va face, dar va mai dura câteva luni până la intrarea în vigoare a actului normativ.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here