Dispărut după ce a plecat de acasă în pădure

Jpeg

Un bătrân din satul Tetila, orașul Bumbești Jiu, a dispărut de acasă și a fost în zadar căutat, ieri, pentru că nimeni nu i-a dat de urmă. Sevastian Danciu, de 83 de ani, a plecat luni de acasă, pe o vreme frumoasă, nimeni neștiind în ce direcție a apucat-o. Soția lui spune că amândoi s-au așezat la masă în jurul orei 11.00, iar după prânz bătrânul a plecat din curte, probabil spre pădurea de la marginea satului pentru a strânge lemne. A fost așteptat acasă până seara târziu, când femeia a vorbit cu un vecin despre dispariția al cărui mister e nerezolvat nici până acum.

„Nu mi-a spus unde se duce, dar cred că spre pădure a luat-o. Era cu două bluze pe el și o șapcă cu cozoroc pe cap. Nu știu unde ar fi putut să meargă pentru că era încălțat în papuci de cauciuc și avea și dureri la picioare. Prea mult nu cred că putea să meargă. Eu seara am văzut că nu se întoarce acasă, se întunecase și mi-am dat seama că trebuie căutat. Am mers la un vecin și i-am spus despre plecarea lui, dar nu știu unde ar fi putut să se ducă și să nu spună nimic”, a declarat soția gorjeanului dispărut.

Mai mulți localnici au început în noaptea de luni spre marți să îl caute pe Danciu prin locurile învecinate cu casa sa, dar nu i-au dat de urmă. Ieri dimineață, în acțiune au intrat și mai mulți polițiști și jandarmi care au venit la Tetila inclusiv cu câini de urmă. Aria căutărilor a fost mult extinsă, au fost verificate pădurile din apropierea satului, dar până la sfârșitul zilei nici urmă de bătrânul dispărut. Lucrurile se complică pentru acesta în condițiile în care județul intră sub cod galben de vreme rea, temperaturile urmând să scadă în perioada următoare.

Pensionarul a plecat de acasă oricum nepregătit pentru a înfrunta temperaturi scăzute, rudele și cei care îl cunosc fiind extrem de îngrijorați cu privire la soarta acestuia.

Semnalmentele bătrânului sunt: înălţime 1,80 m, constituţie atletică, greutate aproximativ 75 de kg, faţă ovală, ochi căprui, păr grizonat drept. La data dispariţiei acesta purta pantaloni de culoare neagră, vesta de culoare verde, un pulover negru cu alb, pe cap o șapcă de culoare galbenă, iar în picioare încălţăminte de cauciuc. IPJ Gorj a comunicat că oricine poate ajuta la găsirea lui Sevastian Danciu poate apela 112 sau să anunțe cel mai apropiat post de poliție, între timp căutările urmând să continue în speranța că bătrânul va fi găsit în viață.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here