Dotări noi la Secția de Obstetrică-Ginecologie din cadrul SJU Târgu-Jiu

Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu a reușit să găsească o soluție pentru îmbunătățirea condițiilor hoteliere de la Secția Obstetrică-Ginecologie. Astfel, au fost aduse peste 30 de paturi și noptiere, până în prezent fiind modernizate și dotate cu mobilier nou șase saloane.

Pacientele internate la Secţia de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu vor beneficia de condiţii mai bune de cazare. Înainte de sărbători, patru din cele opt saloane ale secţiei au fost reabilitate; s-au făcut zugrăveli, geamurile au fost izolate, iar paturile şi noptierele au fost înlocuite cu unele noi. “Avem inclusiv lenjerie nouă. Am achiziționat 30 de paturi și noptiere, iar pe lângă cele patru saloane modernizate la sfârșitul anului trecut, am mai reușit să mai amenajăm încă două. Am schimbat inclusiv bateriile, prizele și becurile peste tot”, a declarat Gigel Capotă, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Dotări și în sălile de operație și consultație
Pe lângă îmbunătățirea condițiilor hoteliere din saloane, au fost achiziționate și mese de consultație, precum și instrumentar nou. „Am achiziționat valve vaginale, după cum urmează: 60 mari, 60 medii și 60 mici. Mai mult decât atât, am luat patru mese de consultaţii ginecologice noi. De asemenea, secţia a fost dotată cu un histeroscop nou pentru o diagnosticare patologică a cavităţii uterine mai eficientă. Am asigurat toate materialele sanitare, dezinfectanţi, medicamente”, a precizat managerul Capotă.

În cursul acestui an, secţiile de Obstetrică-Ginecologie, Cardiologie și Endocrinologie vor intra anul viitor într-o reparaţie capitală, investiţia fiind susținută financiar de către Consiliul Judeţean Gorj.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here