Drumarii gorjeni, pregătiți pentru noul val de ninsori

În stațiunea montană Rânca stratul de zăpadă măsura, ieri dimineață, 10 centimetri. Conducerea Secției Drumuri Naționale (SDN) Târgu-Jiu s-a mobilizat exemplar, astfel că DN 67 C Novaci-Rânca a fost curățat  de zăpadă, asigurându-se accesul turiștilor în stațiune. Ion Tudor, șeful SDN Târgu-Jiu, dă asigurări că au fost luate toate măsurile ce se impuneau în această situație.

În mijlocul primăverii, iarna a revenit în forță în zona montană, determinându-i pe drumari să acționeze pe DN 67 C, în zona stațiunii Rânca. „Am acționat cu 3 utilaje și s-au împrăștiat 15 tone de material antiderapant. Acum drumul este curat, fiind zăpadă tocată doar la ieșire din Rânca. S-a luat legătura și cu domnul Bogdan Bratu, șeful DRDP Craiova; l-am informat despre situația de la Gorj. Am luat toate măsurile ce se impun în acest caz. Domnul Bratu a dispus ca în județele Gorj și Vâlcea să se acționeze cu utilajele proprii și să ne fie trimis un unimog de la Severin și două unimoguri de la Craiova, pentru că prognozele meteo indică ninsori și viscol în următoarele zile. Se va acționa și în zona Defileului Jiului, în funcție de cât va ninge pe DN 7 A și de evoluția vremii. Eu consider că nu vor fi probleme. Avem utilaje, avem și material antiderapant și suntem pregătiți să facem față intemperiilor vremii”, a confirmat Ion Tudor, pentru Gorjeanul, șeful Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu.
Potrivit aceleiași surse, pentru următoarele două zile sunt anunțate noi precipitații sub formă de ninsoare, precum și viscol. Cu toate acestea, drumarii sunt pregătiți să intervină și dau asigurări că nu vor fi probleme în privința deszăpezirii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here