După puncte în Banat!

Universitatea Craiova vrea să înceapă cu dreptul seria de trei deplasări consecutive, iar primul pas îl face, în această seară, pe “Dan Păltinişanu”. De la ora 20.30, doljenii dau piept cu ACS Poli Timişoara, o echipă la care Ionuţ Popa a făcut minuni dacă stăm să ne gândim la situaţia financiară a clubului. Gazdele sunt momentan pe loc de play-off, trupa “viola” fiind singura echipă din Liga 1 care a bătut liderul campionatului. “Este un meci foarte complicat, pentru că întâlnim o echipă cu jucători de calitate. Dacă o analizăm observăm că este singura echipă care a învins-o pe CFR Cluj. Noi trebuie să mergem și să facem un meci bun. În acest moment nu îl avem la dispoziție pe Rossi, ceilalți sunt apți și avem diverse opțiuni pentru a stabili formula de bază”, a declarat antrenorul “juveţilor”, Devis Mangia. Italianul speră ca oaspeţii să nu mai facă daruri echipei adverse, indiferent de formula de joc în care vor evolua craiovenii. “Este clar că s-au făcut anumite erori în defensivă, dar nu sunt neapărat erori de organizare a echipei. Au fost mici neatenții din partea fundașilor și noi trebuie să înțelegem că nu am primit gol pentru că adversarul ne-a fost net superior, ci pentru că noi avem câte ceva de îmbunătățit“, a precizat tehnicianul.  Unul dintre jucătorii în formă ai Craiovei, mijlocaşul Alexandru Mateiu, a declarat că Universitatea trebuie să-şi demonstreze valoarea în astfel de jocuri. “Tot timpul am avut meciuri grele acolo, și acum va fi la fel, dar trebuie să-l tratăm cu seriozitate și sunt sigur că vom câștiga. Știm cu toții că Timișoara s-a întărit destul de mult în această vară, are jucători de calitate, dar cred că noi suntem mult mai buni și trebuie să demonstrăm asta pe teren. Trebuie să revenim la Craiova cu toate punctele. În ceea ce mă privește, a fost nevoie de mine, am jucat și mă bucur că am putut să ajut echipa“.

Popa se plânge de subţirimea lotului
Fără îndoială un antrenor valoros, Ionuţ Popa face pe “victima” înaintea partidei din această rundă. Tehnicianul Timişoarei spune că echipa sa are infirmeria plină, iar lotul său nu este atât de mare încât astfel de lucruri să treacă neobservate. “O foarte mare problemă este absența lui Cânu, căpitanul nostru. Cred că a făcut cel mai bun sezon al lui de când e la Poli. Lotul fiind subțire și urmând o serie de jucători absenți, vom avea probleme. La Iași, am avut patru jucători sub 21 pe bancă, dar și aici sunt probleme. Oprea a suferit o viroză pulmonară, Haruț este accidentat.

Așteptăm verdictul Comisiei, să vedem care este situația cu Mailat. Probleme de ordin medical mai sunt și la Țigănașu, Bocșan și Doman. Crețu încă nu este refăcut. Sunt probleme mari, avem cel mai redus lot din punct de vedere numeric din Liga 1. Trebuie să ne descurcăm așa cum putem”, a punctat bănăţeanul. Popa i-a lăudat în schimb pe vizitatori: “Craiova joacă foarte bine, cred că se bate la campionat. Are jucători tehnici, rapizi.” O confruntare grea vede şi mijlocaşul Alexandru Ciucur, care este convins că ofensiva Craiovei le va da de furcă timişorenilor. “Ne așteaptă un meci dificil, cu o echipă valoroasă, foarte bine organizată, cu jucători care pleacă foarte bine pe contraatac.   Noi vom juca la victorie, ca în toate jocurile de până acum, și sunt convins că vom face un meci foarte bun. Suntem foarte motivați și suntem încrezători că vom scoate cel puțin un punct în jocul cu Craiova. Deși trebuie să spunem că întâlnim o foarte bună formație a campionatului, este pe podium. Știm ce înseamnă un meci cu Craiova. Chiar dacă avem mulți absenți, cred că avem jucători buni care să-i înlocuiască pe cei care nu pot evolua vineri”.  Partida va fi arbitrată de Istvan Kovacs (Carei), ajutat la cele două linii de Valentin Avram (Bucureşti) și Mircea Mihail Grigoriu (Bucureşti).
Cătălin Pasăre

Clasament Liga 1

Loc         Echipă                                                   MJ          +/-          P

1.CFR Cluj                                                            12           +14         29

2.FCSB                                                                  12           +10         25

3.CS U Craiova                                                   12             +8         23

4.Botoşani                                                           12             +7         23

5.Astra                                                                  12             +8         22

6.ACS Poli                                                            12             +0         18

7.Dinamo                                                             12             +3         16

8.Voluntari                                                          12             -1          15

9.CSM Iaşi                                                           12             -3          15

10.Viitorul                                                           12            -1          14

11.Concordia                                                      12             -4          11

12.Sepsi                                                               12           -10          10

13.Gaz Metan Mediaş                                    12           -17            6

14.Juventus Bucureşti                                    12           -14            4

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here