Echipa din Cărbunești a luat totul în Gorj – Gilortul a făcut eventul!

Cupa României, faza județeană, a fost câștigată de Gilortul Târgu Cărbunești, campioana Gorjului impunându-se, nu fără emoții, în finala disputată la Stejari, în compania celor de la Petrofac Țicleni.

În fața a circa 300 de temerari iubitori ai fotbalului, care au înfruntat un soare pătrunzător și temperaturi extrem de ridicate, finala Cupei României a oferit un spectacol agreabil, gustat pe deplin și de o serie de autorități locale ce au răspuns invitației conducerii Asociației Județene de Fotbal Gorj. La evenimentul de la Stejari au participat atât prefectul de Gorj, Alin Văcaru, cât și vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, Ciprian Florescu. Dacă în ceea ce privește condițiile meteo nu s-a putut interveni, în tot ceea ce înseamnă organizare cei de la AJF Gorj au fost extrem de mulțumiți de ceea ce au găsit la Stejari, motiv pentru care au ținut să mulțumească organizatorilor locali: „A fost o finală jucată în cele mai bune condiții. Mulțumim celor care ne-au susținut, gazdelor de la Stejari, oficialităților”, a declarat secretarul general al AJF Gorj, Mihai Popescu.

Finală încinsă
Nu doar soarele a încins partida care a decis câștigătoarea din acest an a Cupei României, ci și modul în care echipa din Țicleni, care pornea evident cu șansa a doua, a căutat să producă surpriza. Și nu a fost deloc departe. Gilortul a punctat prima, destul de repede, prin Buga, în minutul 4, dar Petrofac a avut șansa de a egala după o jumătate de oră de joc. Echipa din Țicleni a beneficiat de un penalty, dar fostul pandur, Romeo Rădoi, a ratat. Priescu a dus scorul la 2-0 cu cinci minute înainte de pauză și lucrurile păreau simple pentru Gilortul. Petrofac nu a cedat, însă a reușit egalarea prin dubla lui Mohora, care a înscris în minutele 66 și 70. Găvan nu a fost însă de acord cu surpriza și a punctat în minutul 74 aducând eventul pentru Gilortul, care acum pregătește meciurile de baraj pentru accesul în Liga a 3-a.

Luntraru: „Ne jucăm șansa!”
Echipa din Cărbunești și-a realizat obiectivele impuse la startul acestui sezon, acela de a câștiga trofeele puse în joc la nivel județean și de a ajunge să lupte pentru promovarea în eșalonul trei al fotbalului românesc. „Acesta a fost principalul nostru obiectiv, să facem eventul”, a afirmat Cristi Luntraru, unul dintre oficialii echipei din Târgu Cărbunești, acesta declarându-se optimist și în ceea ce privește modul în care echipa sa va termina barajul pe care-l vor juca pentru promovarea în Liga a 3-a: „Mergem la baraj să ne jucăm șansa. Eu zic că avem avantaj că meciul decisiv se joacă la Cărbunești, în eventualitatea în care pierdem prima manșă avem puterea să întoarcem scorul la Cărbunești. Vedem ce va fi, nu avem prea multe date despre echipa din Deva, însă am mare încredere că vom face două meciuri bune și vom promova”, a mai declarat Cristi Luntraru.

Fotbalul județean, la ora premierilor
Nu doar cele două finaliste ale Cupei României au fost premiate la Stejari, ci toate performerele campionatului județean, de la juniori la seniori, au primit însemne ale rezulatelor obținute în campionatul recent încheiat. Echipele de juniori C,D și E clasate pe podium, finalistele Memorialelor „Gheorghe Ola” și „Gheorghe Ene” și echipele de seniori clasate pe podium în cele două serii ale Ligii a 5-a nu au fost uitate de conducerea AJF Gorj, care a ținut să le ofere cupe și diplome. Premiate au fost și echipele „cuminți”, trofeul Fair Play fiind adjudecat în acest an de AS Stejari la nivelul Ligii a 4-a, și de Triumful Borăscu și AS Scoarța în cele două serii de liga a 5-a. Nu au fost uitați nici cei care au prins podiumul Ligii a 4-a, și nici golgheterul campionatului Ligii a 4-a, Adrian Tarhat, cu 22 de reușite, fiind cel care a intrat în posesia acestui ultim trofeu.

Gilortul Târgu Cărbunești – Petrofac Țicleni 3-2 (2-0)
Stadion Comunal, Stejari, spectatori 300
Au marcat: Buga (min. 4), Priescu (min. 40), Găvan (min. 74) / Mohora (min. 66 și 70)
Gilortul: Constantinescu – Fugaru, Buga (min. 63 Găvan), Priescu, Diaconu (min. 53 Almăjan), Frățilescu, Găman (min. 75 Predoi), Brandibur, Gioagă, Tarhat (min. 90 Ghinea), Lucean.
Petrofac: Ciora – Stamatescu, Adam, R. Rădoi, Marin, Dinuțoiu (min. 59 Puiu), Adi Popescu, Toropu (min. 79 Mocanu), Burlacu, Mohora, Anghel.
Au arbitrat: Alin Trocan, Alina Dănășel, Nelu Glăvan.
Observator joc: Dan Nițu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here