1.307 șomeri își primesc indemnizația pe card

1129

În judeţul Gorj, nu mai puţin de 1.307 şomeri care se află în plată în prezent în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj îşi primesc indemnizaţiile pe carduri.

Potrivit directoarei adjuncte a AJOFM Gorj, Ana-Maria Niculescu, din totalul de 4.113 şomeri indemnizaţi, 2.806 îşi primesc ajutorul de şomaj prin Poşta Română, iar 1.307 au optat pentru virarea pe card a banilor, prin intermediul mai multor instituţii bancare existente pe piaţa românească. La sfârşitul lunii septembrie, în judeţul nostru rata şomajului era de 7, 37%, aferentă unui număr de 10.802 şomeri.
În urmă cu mai bine de 10 ani, legislaţia României a permis ca nu numai firmele să primească banii pe card, ci şi şomerii. La ora actuală, plata indemnizaţiei de şomaj prin sistemul de carduri nu este obligatorie, mergându-se în paralel şi prin plata cu mandat poştal. Alimentarea cardurilor se face în ziua intrării efective în bancă a sumelor ce reprezintă ajutorul de şomaj, confirmate prin extras de cont. Pentru a primi indemnizaţia pe card este necesar să mergeţi la una dintre băncile cu care a încheiat contracte Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi să vă deschideţi un cont curent. Apoi, şomerii indemnizaţi trebuie să depună la AJOFM Gorj, împreună cu extrasul de cont, pe care să se regăsească codul IBAN, o copie după talonul de şomaj şi o copie a actului de identitate. Pe cerere trebuie să fie precizat ca şomajul să fie virat lunar în contul specificat pe extrasul de cont. Totuşi, talonul de şomaj va fi trimis în continuare prin intermediul poştaşilor.
La finele săptămânii trecute, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) erau înregistrate 18.753 de locuri de muncă, din care 71 în judeţul Gorj. Astfel, printre job-urile vacante se numără posturi de şoferi, zidari, muncitori forestieri, sudori, consultanţi în agricultură şi silvicultură, montator de linii electrice, dulgheri şi tâmplari, agenţi de vânzări, barmani, chelneri, economişti, croitori, manipulanţi marfă, vopsitori, mecanici de autovehicule, brutari şi patiseri, fochişti, debarasatori, inginer mecanic, constructori şi montatori de structuri metalice, inginer electrician, cofetari, coafeze, conducător de macarale, operator pe maşini de polizat, consilier economic, lucrători gestionari.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here