Economie

35 de gorjeni au solicitat trimiterea paşapoartelor prin Poşta Română

 | 19 iunie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Compania Naţională Poşta Română distribuie începând cu data de 1 aprilie, paşapoartele către persoane fizice, în urma câştigării unui contract cu o valoare estimată de 495.000 de lei. De la implementare, pentru serviciile de curierat ale Poştei Române în vederea primirii paşapoartelor la domiciliu au optat doar 35 de gorjeni.

Semnatura eletronica CertDigital

Livrarea paşapoartelor electronice la domiciliul destinatarilor este asigurată în toate localităţile din România, în maximum 48 de ore de la preluarea acestora de la sediul Direcţiei Generale a Paşapoartelor. Destinatarii sunt informaţi, în prealabil, printr-un SMS. La livrare, salariatul poştal solicită destinatarului deschiderea plicului şi verificarea datelor din paşaport. În cazul în care datele corespund, salariatul încasează de la destinatar, pe bază de factură, tariful de 7,97 lei.
“De la 1 aprilie şi până în prezent, doar 35 de solicitanţi au înaintat o cerere scrisă pentru a primi la domiciliu paşaportul prin serviciile de curierat ale Poştei Române. Acordul se face în prealabil, la depunerea actelor necesare eliberării paşaportului”, a declarat Marcel Lungu, şeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple (SPCEEPS) Gorj.
Parteneriatul Poştei Române cu Ministerul Afacerilor Interne – Direcţia Generală de Paşapoarte se derulează din 1 aprilie 2015 şi este valabil pe o perioadă de 24 de luni. Valoarea contractului este estimată la 495.000 de lei (aproximativ 111.000 euro), urmând ca Poşta Română să expedieze până la 45.000 de paşapoarte.

Picture 0043.190 de paşapoarte, eliberate
Conform unei situaţii emise de SPCEEPS Gorj, de la 1 ianuarie 2015 şi până la 16 iunie, au fost eliberate un total de 3.190 de paşapoarte, dintre care 1.162 sunt temporare şi 2.028 electronice. Paşapoartele temporare se eliberează în decurs de doar două ore, preţul lor este de 222 de lei, având însă o valabilitate de un an de zile, indiferent de vârstă. Nu acelaşi lucru îl putem spune şi despre cele electronice, care, de la depunerea cererii, se eliberează în 14 zile calendaristice. Preţul unui paşaport electronic este de 292 de lei, valabilitatea sa fiind de cinci ani de zile pentru persoanele peste 18 ani şi de trei ani pentru minorii sub şase ani.
Izabella Molnar

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL