Economie

44 de gorjeni primesc bani de la stat prin Programul Casa Verde

 | 26 mai 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat cele mai recente liste cu beneficiari gorjeni admişi, precum şi cu cei respinşi la finanţare în cadrul Programului Casa Verde, destinat persoanelor fizice.

Semnatura eletronica CertDigital

Prin intermediul Programului Casa Verde, gorjenii pot primi bani de la stat pentru instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire pentru persoane fizice. Potrivit programului, finanţările pe care le pot obţine cei interesaţi sunt până la 3.000 de lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate; până la 6.000 de lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate; până la 8.000 de lei, pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer.

Pe cele mai recente liste publicate de AFM în cursul acestei luni, se regăsesc 44 de cetăţeni din judeţul Gorj ale căror dosare au fost acceptate la finanţare în Programul Casa Verde. Astfel, toate cele 44 de dosare admise au primit un buget de 6.000 de lei fiecare. Printre solicitanţi, sunt persoane fizice din următoarele localităţi: Runcu, Cătunele, Târgu-Jiu, Mătăsari, Motru, Băleşti, Roşia de Amaradia, Polovragi, Târgu-Cărbuneşti, Dăneşti, Teleşti, Drăguţeşti, Bengeşti, Bustuchin, Hurezani, Dragoteşti şi Novaci. Suma totală alocată pentru cele 44 de dosare acceptate ale beneficiarilor gorjeni este de 263.867 de lei.

Şase dosare, respinse pe diverse criterii
La polul opus, AFM a publicat o listă şi cu gorjenii ale căror dosare au fost respinse. Pe aceasta, se regăsesc şase beneficiari din localităţile Cătunele, Novaci şi Târgu-Jiu. Motivele care au stat la baza respingerii la finanţare a celor şase dosare sunt următoarele: “nu respectă ghidul de finanţare art. 13, alin. 1, lit. f din extrasul de carte funciară pentru informare depus la dosar, nu reiese calitatea de proprietar/coproprietar a solicitantei asupra imobilului teren şi a imobilului construcţiei”; “declaraţia notarială depusă nu respectă art. 13, alin. i, din ghidul de finanţare, nu a fost dată de către ambii proprietari”; “nu a fost precizat tipul proiectului conform art. 8 din Ghidul de finanţare”; “certificatul de atestare fiscală privind obligaţiile la bugetul de stat prezintă datorii”.
Pentru ediţia 2017 a Programului Casa Verde, criteriile de eligibilitate a solicitantului au fost următoarele: este persoană fizică şi are domiciliul pe teritoriul României; este proprietar/coproprietar al imobilului-teren şi al imobilului-construcţie pe care se implementează sistemul de încălzire pentru care se solicită finanţare; imobilele nu trebuie să facă obiectul unui litigiu în curs de soluţionare la instanţele judecătoreşti, vreunei revendicări potrivit unei legi speciale sau dreptului comun, unei proceduri de expropriere pentru cauză de utilitate publică; nu are obligaţii restante la bugetul de stat, bugetul/bugetele local/locale, conform legislaţiei naţionale în vigoare; în activitatea desfăşurată anterior începerii proiectului nu a fost condamnat pentru infracţiuni împotriva mediului, prin hotărâre judecătorească definitivă; nu a mai primit finanţare în cadrul aceluiaşi program pentru acelaşi imobil în sesiunile derulate anterior.
Izabella Molnar

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL