Economie

52 de angajatori, prezenţi la Bursa de mâine, organizată de AJOFM

 | 19 octombrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

În vederea creşterii gradului de ocupare a forţei de muncă în rândul tinerilor, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj va organiza mâine, cu începere de la ora 10.00, în Târgu-Jiu, la parterul clădirii din Campusul Studenţesc Debarcader al Universităţii “Constantin Brâncuşi”, din strada Tineretului nr. 1, evenimentul anual Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi.

Semnatura eletronica CertDigital

Angajatorii care au locuri de muncă vacante sunt rugaţi să participe la această acţiune. “Pentru depistarea unui număr cât mai mare de locuri de muncă, care să acopere o gamă cât mai diversă de meserii din diferite domenii de activitate şi care să fie oferite persoanelor care vor participa la acest târg de locuri de muncă, salariaţii AJOFM Gorj au desfăşurat acţiuni de contactare a agenţilor economici şi de invitare a acestora să participe la acest târg de locuri de muncă. Până la data de 17 octombrie, au fost contactaţi în vederea participării un număr de 103 angajatori. Dintre aceştia, 52 şi-au manifestat intenţia de a veni la Bursă, numărul locurilor oferite fiind de 423. Cele mai multe locuri puse la dispoziţia absolvenţilor sunt în domeniul construcţiilor, comerţului, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, serviciilor. Pentru studii superioare sunt oferite 34 de locuri de muncă, în domeniile: inspector asigurări, inginer construcţii, tehnician construcţii, tehnician calitate, farmacist”, a declarat Diana Văduva, purtător de cuvânt în cadrul AJOFM Gorj.
La această bursă sunt aşteptaţi să participe atât absolvenţii ultimei promoţii, cât şi absolvenţii promoţiilor anterioare. Potrivit Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una din instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.
Izabella Molnar

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL