Economie

776 de joburi vacante în ţările UE, pentru şomerii gorjeni

 | 21 aprilie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Şomerii gorjeni, care doresc să lucreze cu contract de muncă legal în străinătate, au acum o mare oportunitate. Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, nu mai puţin de 776 de locuri de muncă vacante.

Semnatura eletronica CertDigital

Malta pune la bătaie 300 de posturi de şofer de autobuz şi caută 10 persoane pentru servicii de curăţenie. Italia angajează 100 de infirmieri, 40 de îngrijitori la domiciliu şi 140 de asistenţi medicali. Şi Cehia caută 30 de şoferi de autobuz, 20 de şlefuitori-pilitori, 10 sudori, cinci electricieni auto, cinci mecanici auto, în timp ce Germania recrutează patru betonişti, patru excavatorişti, patru montatori izolaţii clădiri, patru specialişti sisteme de canalizare, trei operatori utilaje pentru construcţii, trei chef de pârtie, trei ingineri pentru testare echipamente semiconductoare automate, trei zidari, doi electricieni în construcţii, doi electricieni în construcţii cabluri, doi lucrători în construcţii, doi maiştri construcţii reţele de cabluri, doi maiştri hidroizolaţii clădiri, doi maiştri construcţii de drumuri, doi operatori maşini, un bucătar, un demichef de rang, un dezvoltator software backend, un dezvoltator software Frontend, un grădinar, un instalator/montator ţevi, un instalator clădiri, un manager în construcţii, un maistru construcţii civile, un mecanic instalaţii sanitare, termice/de climatizare, un muncitor în construcţii din beton armat, un montator acoperişuri, un operator pompe de beton, un ospătar, un sudor, un tehnician electronist.
Un alt stat unde şomerii gorjeni îşi pot găsi un job este Irlanda care are nevoie de trei îngrijitori de persoane, doi coordonator atelier matriţe, doi operatori maşini de frezat, doi programatori maşini de frezat, doi matriţeri, un asistent manager şi un operator maşini. În prezent, şi Marea Britanie face angajări, o firmă de acolo având nevoie de 10 tâmplari/dulgheri navali, iar Polonia angajează 10 croitorese, Suedia recrutează opt vopsitori auto, Austria are nevoie de trei lăcătuşi mecanici, un tâmplar, un mecanic auto şi un sudor. De asemenea, o firmă din Spania caută doi matriţeri şi doi operatori turnare produse din plastic, Slovenia plasează doi lucrători în acoperişuri, Norvegia are vacant un post de doctorand horticultură şi un maestru preparare pizza, Belgia recrutează un desenator tehnic pentru construcţii mecanice, Danemarca un bucătar şi Olanda un culegător de sparanghel.
Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul ANOFM www.eures.anofm.ro sau la AJOFM Gorj, din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. D. Petrescu, nr. 1, ori la numărul de telefon: 0253/211.568, compartiment EURES.
I.M.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL