A noua lună de implementare a proiectului TIC

441

Proiectul “Eficientizarea serviciilor furnizate către cetăţeni prin utilizarea instrumentelor moderne TIC (servicii de tip “self-service”) ID 130045, implementat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, în parteneriat cu: SC Siveco România SA – partener 1 şi SC B.V. McCann-Erickson SRL – partener 2, se află în cea de-a noua lună de implementare.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 18 luni şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeşte în oameni!
“Obiectivul general al proiectului este acela de a creşte gradul de vizibilitate a SPO în rândul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, prin dezvoltarea unei aplicaţii informatice de tip “self service” care să vină în întâmpinarea clienţilor săi. Această soluţie informatică va oferi două tipuri de servicii persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă: în primul rând informare profesională, aceasta presupunând furnizarea de informaţii privind evoluţia pieţei muncii, standarde ocupaţionale, cerinţele locurilor de muncă vacante”, a precizat Cristina-Iuliana Guţă, manager de proiect.
Totodată se va crea o platformă web accesibilă atât pe terminale clasice (laptop, desktop), cât şi prin intermediul dispozitivelor mobile pentru a facilita schimbul de informaţii între client şi personalul SPO, în prezent fiind realizată în proporţie de 90%.

Peste 400 de chestionare, completate
Activitatea de colectare conţine date necesare realizării activităţilor A3 – “Realizare studii si prognoze privind piaţa muncii” şi A.6. – “Realizare studiu de impact si bune practice”, în luna septembrie a.c. s-a concretizat prin înregistrarea unui număr de 441 chestionare completate la beneficiarii serviciilor de ocupare în agenţiile judeţele sprijinite (Gorj, Vâlcea, Dolj şi Teleorman), urmând ca datele centralizate să şi fie folosite pentru elaborarea studiilor respective. Persoanele care au completat chestionare fac parte din categoria beneficiarilor serviciilor de ocupare din cele 4 judeţe Gorj, Dolj, Vâlcea şi Teleorman, iar cu ocazia completării chestionarelor au putut să îşi prezinte în principal: situaţia pe piaţa muncii, serviciile de care au beneficiat până în prezent, aspiraţiile profesionale, precum şi gradul de satisfacţie pentru serviciile oferite de către agenţiile judeţene la care au apelat.
Proiectul are o valoare totală de 12.059.832,04 lei, din care 9.044.874,03 lei o reprezintă asistență financiară nerambursabilă din partea Uniunii Europene, iar 3.014.958,01 lei o reprezintă contribuția beneficiarului.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here