AJOFM lansează şapte cursuri de calificare profesională

642

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza, în luna mai, 220 de programe de formare profesională pentru 4.385 de persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite. Acestea vor fi organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti.

La nivelul judeţului Gorj, potrivit ultimelor cifre din baza de date a AJOFM, rata şomajului este de 8,27% aferentă unui număr total de 12.117 de şomeri, dintre care 3.124 sunt indemnizaţi şi 8.993 neindemnizaţi. Pentru această lună, instituţia va începe alte câteva cursuri de formare profesională, la care este aşteptată o prezenţă de peste 100 de persoane: agent de securitate, croitor, dulgher – tâmplar – parchetar, lucrător în comerţ, manager în activitatea de turism, ospătar (chelner) – vânzător în alimentaţia publică.
Gorjenii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sunt obligaţi să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu nr.1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu.

Peste 100 de joburi vacante, în Gorj
Potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), erau înregistrate circa 21.000 de locuri de muncă. Conform situaţiilor pe judeţe, la Gorj sunt declarate vacante peste 100 de posturi în diverse domenii: asistent medical generalist, barman, bucătar, cameristă, femeie de serviciu, electrician auto, croitor, inginer mecanic, fasonator mecanic, lăcătuş mecanic, legător de sarcină, lucrător bucătărie, lucrător comercial, macaragiu, lucrător gestionar, manipulant mărfuri, mecanic auto, maistru în industrializarea lemnului, muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor, muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii, şef birou, ospătar, şofer autocamion, strungar universal, stivuitorist, vânzător, sudor, zidar pietrar, vopsitor industrial, tractorist, zidar rosar-tencuitor, psiholog în specialitatea consiliere psihologică.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here