Economie

Amenzi de 2.400 de lei pentru patru unităţi de alimentaţie din judeţ

 | 07 iunie 2018, 00:00 | 0 comentarii | 

În cursul săptămânii trecute, echipele de inspectori ale Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat controale şi verificări tematice şi fizice în unităţi supuse supravegherii şi controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor situate în localităţile: Albeni, Baia de Fier, Bărbăteşti, Bâlteni, Bumbeşti-Pițic, Bustuchin, Cătunele, Câlnic, Dăneşti, Hurezani, Jupâneşti, Licurici, Mătăsari, Motru, Novaci, Padeş, Peştişani, Rovinari, Roşia de Amaradia, Săuleşti, Scoarța, Târgu-Jiu, Ţicleni, Vladimir.
Controalele efectuate au avut ca obiective principale: verificarea condiţiilor de igienă în baza Planului cifric al Programului de Supraveghere şi Control în domeniul Siguranţei Alimentare 2018 şi a tematicilor propuse de A.N.S.V.S.A. privind prevenirea toxiinfecţiilor alimentare în unităţi situate în zone turistice, în minivacanţa de 1 iunie – 123 de inspecţii; 6 controale pentru verificarea produselor “Lapte-corn” în unităţi de învăţământ şcolar şi preşcolar din Târgu Jiu şi Dăneşti; înregistrarea a 6 unităţi nou-înfiinţate cu activitate în domeniul alimentar: 5 magazine alimentare (3 Târgu-Jiu, 1 Padeş, 1 Peştişani), 1 bar (Peştişani); evaluarea în vederea clasificării în funcţie de risc a 2 unităţi supuse controlului: o brutărie (Târgu-Jiu) şi un bar (Padeş); avizarea mişcărilor inter-judeţene de animale; eliberarea unui număr de 44 extrase din Registrul Naţional al Exploataţiilor; emiterea şi distribuirea către proprietarii de bovine a unui număr de 27 de paşapoarte.
„În timpul controalelor efectuate în această perioadă, a fost constatată nerespectarea normelor sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare, fiind aplicate patru sancţiuni contravenţionale în cuantum de 600 de lei fiecare, în unităţi din Baia de Fier, Târgu-Jiu, Mătăsari şi Săuleşti: un restaurant pentru manipularea materiilor prime, a semipreparatelor şi a ambalajelor cu încălcarea normelor sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor (semifabricate în vestiar, materii prime porţionate depozitate în frigider în contact direct cu suprafaţa raftului, materiale de ambalare în contact direct cu pavimentul); o amendă la un fast-food, pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare (carne de pui şi legume), incinta nu este prevăzută cu plafon adecvat; o amendă la un alt fast-food pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare (ouă şi produse din carne); o sancţiune de 600 de lei la un magazin alimentar, pentru manipularea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare (brânză telemea)”, au precizat reprezentanții DSVSA Gorj.
I.M.

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoare



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL