Amenzi pentru magazinele de cereale şi furaje din Gorj

1771

Echipe de inspectori ale Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat în cursul săptămânii anterioare controale în sectorul alimentar şi al sănătăţii animalelor în localităţile: Târgu-Jiu, Târgu-Cărbuneşti, Bărbăteşti, Aninoasa, Motru, Samarineşti, Cătunele, Lupoaia, Văgiuleşti, Bumbeşti-Jiu, Alimpeşti, Novaci, Baia de Fier, în vederea verificării conformităţii cu legislaţia în vigoare în toate etapele de recepţie, manipulare, depozitare, prelucrare primară, preparare, procesare, desfacere, transport şi valorificare a produselor alimentare, precum şi în domeniul sănătăţii şi bunăstării animalelor.

Astfel, au fost făcute verificări la 11 brutării, două unităţi de procesare a laptelui, cinci centre de prelucrare a laptelui. Cinci supermarket-uri, o pizzerie, un snack-bar, două depozite furaje, cinci restaurante, o covrigărie, 40 de magazine alimentare, patru laboratoare cofetărie, două măcelării, o farmacie veterinară, cinci depozite alimentare, 19 magazine de cereale şi furaje, șase cantine, două unităţi de catering. “A fost dispusă înregistrarea sanitară-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a 13 unităţi nou-deschise şi a două mijloace de transport al produselor alimentare, s-au făcut 15 evaluări la unităţi supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, s-au eliberat 11 extrase din Registrul Naţional al Exploataţiilor, în urma solicitărilor proprietarilor de exploataţii, s-au emis şi distribuit către proprietari un număr de 202 paşapoarte bovine”, se arată în comunicatul transmis de conducerea DSVSA Gorj.
În cursul controalelor organizate în această perioadă au fost constatate abateri de la respectarea legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, care au fost sancţionate prin aplicarea a opt sancţiuni în valoare totală de 9.600 de lei. Din acestea, șapte sancţiuni în cuantum de 9.000 de lei s-au aplicat pentru șapte magazine de comercializare a furajelor şi cerealelor, pentru depozitarea, manipularea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor furajere, precum şi pentru neînregistrarea sanitară-veterinară a activităţii desfăşurate. Totodată, o amendă de 600 de lei s-a aplicat pentru un magazin alimentar, motivul sancţionării fiind reprezentat de manipularea alimentelor fără respectarea cerinţelor de igienă.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here