Economie

Amenzi pentru peşte şi produse din carne de porc cu probleme

 | 04 mai 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Pe parcursul ultimei săptămâni, inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat verificări, inspecţii şi controale în unităţi autorizate/înregistrate din localităţile: Târgu-Jiu, Stăneşti, Băleşti, Teleşti, Motru, Mătăsari, Văgiuleşti, Muşeteşti, Bălăneşti, Crasna, Bumbeşti-Jiu, Novaci, Baia de Fier, Rânca, Dăneşti, Bâlteni, Rovinari, Târgu-Cărbuneşti, Albeni, Aninoasa, Turceni, Ioneşti, Turburea, Plopşoru, în vederea verificării conformităţii cu cerinţele legislaţiei în vigoare, în toate etapele de recepţie, manipulare, depozitare, prelucrare primară, preparare, procesare, desfacere, transport şi valorificare a produselor alimentare. Controalele efectuate în sectorul alimentar au constat în verificarea condiţiilor de igienă prin efectuarea unui număr de 148 de inspecţii în unităţi de producţie, procesare, distribuţie şi comercializare a produselor alimentare supuse controlului, în baza Programului de Supraveghere şi Control în domeniul Siguranţei Alimentare pentru anul 2017 şi a unor tematici specifice de control;
“A fost constatată încălcarea legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi au fost aplicate următoarele sancţiuni contravenţionale: 2.000 de lei la un supermarket din Mătăsari, pentru depozitarea în aceeaşi cameră frigorifică a peştelui congelat (macrou, cod, hering) cu carne tocată preparată de porc, mazăre congelată, îngheţată, precum şi depozitarea macroului congelat direct pe paviment; 2.000 de lei la un magazin alimentar din Mătăsari, pentru comercializarea produselor din carne de porc, refrigerate fără a fi etichetate potrivit legislaţiei în vigoare”, se arată în comunicatul emis de conducerea DSVSA Gorj.
I.M.

Semnatura eletronica CertDigital
Articole asemanatoare



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL