ANSVSA a raportat amenzile aplicate la Gorj

475

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a făcut public în cursul acestei săptămâni raportul privind activităţile de control desfăşurate în fiecare judeţ în unităţile din industria agroalimentară, aferente lunii martie. Unităţile din industria agroalimentară controlate desfăşoară activităţi pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume, fructe. Controlul unităţilor a vizat în principal aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.
“În unităţile din industria agroalimentară s-au efectuat în cursul lunii martie 9.062 de controale, fiind acordate 140 de avertismente, precum şi 132 de amenzi în cuantum de 181.100 de lei. Pentru neconformităţile constatate au fost acordate amenzi în judeţul Gorj în valoare totală de 3.200 de lei. Motivele aplicării sancţiunilor au fost reprezentate de: depozitare fără documente de provenienţă şi etichetare necorespunzătoare, nerespectarea sectorizării, unele produse nu aveau elemente de identificare lizibile, volumul de alimente depăşeşte cu mult capacitatea de depozitare a unităţii, un congelator orizontal este neigienizat şi are capacul deteriorat, deficienţe privind igienizarea pereţilor în zona de acces a consumatorilor, mucegai, amplasarea unor produse direct pe paviment, nu se face dovada la punctul de lucru a documentelor de atestare a efectuării operaţiunilor DDD, expunerea spre comercializare a produselor vrac fără elemente de identificare”, se arată în comunicatul transmis de conducerea ANSVSA.
De asemenea, în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise, precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here