Economie

Aproape 4.000 de miei au ajuns pe mesele gorjenilor

 | 19 aprilie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

În săptămâna premergătoare Sărbătorilor Pascale, au fost sacrificaţi peste 3.900 de miei în târgurile autorizate la nivel de judeţ. Potrivit lui Nicolae Călescu, directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, pentru Paştele din acest an, la nivelul judeţului, au fost autorizate trei puncte, Piaţa Litovoi din Târgu-Jiu şi Pieţele Agroalimentare din Motru şi Novaci.
“Pe parcursul săptămânii trecute, în Gorj s-au sacrificat 3.908 miei în toate cele trei centre autorizate din judeţ. Mai precis, la Târgu-Jiu s-au sacrificat 3.722 de miei, 67 la Novaci şi 119 în centrul de la Motru. Precizez faptul că în toate cele trei puncte de sacrificare din judeţ nu s-au înregistrat probleme”, a spus şeful DSVSA Gorj. Medicii veterinari nu s-au confruntat cu probleme, toţi mieii care au fost tăiaţi respectând normele în vigoare, iar crescătorii acestora au avut asupra lor certificatele medicale veterinare aferente. Cu ocazia Sărbătorilor Pascale de anul trecut, în Gorj s-au sacrificat peste 3.600 de miei, din care 3.450 au fost sacrificaţi şi vânduţi în Piaţa Litovoi din municipiul Târgu-Jiu.
I.M.

Semnatura eletronica CertDigital
Articole asemanatoare



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL