Economie

Astăzi, la Târgu-Jiu! Start la vânzarea echipamentelor Stadionului Municipal

 | 04 iunie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Primăria Târgu-Jiu va organiza, astăzi, licitaţia aferentă în vederea vânzării nocturnei şi a tabelelor de la Stadionul Municipal. Totodată, pe 12 iunie se va ţine licitaţia pentru desemnarea firmei care se va ocupa de demolarea stadionului.

Semnatura eletronica CertDigital

Aceste licitaţii vin ca urmare a obţinerii finanţării de la Guvern pentru modernizarea şi extinderea Stadionului şi a Sălii Sporturilor din Târgu-Jiu. “Partea de demolare a intrat în sarcina primăriei. Odată cu elaborarea proiectului s-a obţinut şi autorizaţia de demolare. Sunt toate avizele luate, pe 12 iunie va avea loc licitaţia, deci suntem în termenul de depunere a ofertelor. În paralel cu partea de demolare propriu-zisă, mâine (n.r. astăzi) avem şi licitaţia privind partea de valorificare a anumitor elemente. Aşteptăm depunerea ofertelor, telefonic au sunat câteva primării, oraşe care sunt interesate, dar aşteptăm şi solicitarea scrisă”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic de la Primăria Târgu-Jiu.
Municipalitatea dă asigurări că echipamentele care nu se vor vinde în cadrul licitaţiei vor fi depozitate în zona CET-ului şi ulterior valorificate atunci când vor apărea cumpărătorii. “Atunci când vom trece efectiv la partea de demolare, tot ceea ce înseamnă stâlpii de la nocturnă, vor fi duşi pe platforma din incinta CET-ului, tablourile electrice vor fi demontate şi introduse în magaziile din incinta CET-ului; partea de garduri, de gradene, de scaune, toate vor fi recuperate şi depozitate şi cine va fi interesat să le achiziţioneze le va găsi în depozitul primăriei. Valoarea estimată este de aproape 27 miliarde lei vechi, ceea ce înseamnă evaluatul şi estimatul materialelor ce pot fi recuperate. Tot ce înseamnă excavări, dezafectări vor fi transportate în zona CET. Obligaţia primăriei este să lase terenul liber în aşa fel încât constructorul, când îşi termină partea de proiectare şi documentaţia tehnică, să poată începe efectiv construirea”, a precizat directorul tehnic al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

În octombrie 2014, Guvernul a alocat bani şi a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea Stadionului Municipal şi a Sălii Sporturilor din Târgu-Jiu. Terenul va avea două tribune principale cu o capacitate totală de 12.386 de locuri, toate acoperite, renunţându-se la cele două peluze actuale. Prin reconfigurarea stadionului se va mări şi pista de atletism, ea putând fi ulterior omologată pentru competiţii de nivel naţional. Acesta va fi prevăzut cu toate instalaţiile, inclusiv una de nocturnă. În ceea ce priveşte Sala Sporturilor, va fi extinsă zona principală a tribunelor, se va realiza o nouă structură cu 1.230 de locuri, faţă de cele 770 existente. De asemenea, se va renunţa la spaţiile prezente de intrare care se vor reconfigura. Pe partea opusă se va asigura o zonă de acces pentru VIP şi persoanele cu handicap locomotor.
Izabella Molnar

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL