Economie

Bani de la bugetul local pentru lucrările din Prelungirea Panduri

 | 18 octombrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

Locuinţele din partea de sud a municipiului Târgu-Jiu sunt afectate la fiecare cădere masivă de precipitaţii. Malul de pământ din zona Prelungirea Panduri, cunoscută ca “între Jieţe”, se surpă puţin câte puţin la fiecare viitură iar zeci de case riscă să fie făcute una cu pământul. Eroziunea cea mai recentă s-a produs pe o lungime de circa 60 de metri şi 10 metri adâncime, având tendinţe de avansare cu fiecare ploaie căzută.
Autorităţile de la Târgu-Jiu promit că lucrările în zonă vor începe în curând. “Din bugetul local s-au alocat 3,5 miliarde de lei vechi. Deja cei de la societatea Edilitara Public pregătesc partea de utilaje; săptămâna trecută s-au făcut măsurătorile la căile de acces. Este îmbucurător faptul că lucrăm cu constructorul care lucrează la podul de trecere peste râul Jiu. Probabil în zilele următoare se va intra în albie pentru că primele lucrări care trebuie făcute sunt refacerea albiei minore, cu excavarea pe circa 500 metri lungime aşa încât cursul râului Jiu să fie deviat pe vechiul curs, pe albia minoră, urmând ca după aceea să facem consolidări. Important este, deci, refacerea albiei minore şi readucerea cursului râului pe vechea albiei”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Banii aferenţi pentru aceste lucrări au fost alocaţi într-o şedinţă de Consiliu Local de luna trecută. “Pe sectorul de Jiu aflat între Podul Abator şi podul de cale ferată, linia ferată Bârseşti, au apărut eroziuni foarte mari ale malurilor care pun în pericol digul de apărare. Trebuie chiar să intervenim de urgenţă în acea zonă. S-au acumulat depuneri de balast pe mijlocul albiei ce au dus la schimbarea cursului râului Jiu care acum bate efectiv în digul de apărare”, le-a explicat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului Gospodărire Comunală, consilierilor locali în cadrul şedinţei extraordinare din data de 2 septembrie.
Izabella Molnar

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL