Economie

Burse de 3500 euro pe an pentru olimpicii care studiază în universitățile din România

 | 14 septembrie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

În jur de 270 de studenţi olimpici pot primi burse de până la 3.500 euro pe an. Condiţia pentru a beneficia de acești bani este să studieze la universităţile din România, iar sumele vor fi date, cel mai probabil, în mai multe tranşe.

Semnatura eletronica CertDigital

 

Ministrul Cercetării şi Inovării, Lucian Georgescu, a declarat, în deschiderea anului şcolar, că s-a aprobat finanţarea privind acordarea de burse olimpicilor care devin studenţi ai universităţilor româneşti şi îşi iau angajamentul că vor rămâne să studieze în cadrul acestora până la absolvire. „Finanţarea este aprobată, aşteptăm finalizarea înscrierilor la universităţile din România, ceea ce va fi în jur de 1 octombrie, pentru a vedea situaţia exactă, să ştim câţi dintre olimpici sunt cu contracte de studii în universităţi. Bursa este de 3.500 euro pe an pentru locul I la olimpiada internaţională, de 3.000 la naţională şi coboară, iar studentul trebuie să fi obţinut cel puţin o dată această poziţie, la o olimpiadă naţională sau internaţională(…) La ora actuală, bugetul e construit pentru absolut toţi olimpicii care ar putea să se înscrie anul acesta la universităţi în România. Avem buget pentru toţi, avem în jur de 250-270 de oameni care ar putea să se înscrie, care ştim noi că îndeplinesc condiţiile”, a precizat ministrul.

Acesta a spus că banii vor ajunge la studenţii beneficiari cel mai probabil în mai multe tranşe. “Se urmăreşte să ţinem într-o măsură cât mai mare olimpicii, care sunt în mod normal cei mai buni elevi sau cei mai buni absolvenţi ai noştri, pentru că nu e vorba numai de olimpicii din clasa a 12-a, ci şi dacă au avut în istoria carierei lor de liceu, într-a 10-a sau a 11-a, această calificare la olimpiadă, beneficiază de această bursă, important este să facem eforturi ca să îi ţinem”, a menționat Lucian Georgescu.

În plus, cei care fac parte dintr-o echipă de minimum 5 studenţi cercetători mai pot primi încă o finanţare directă de 3.500 euro pe an pentru cercetări sau studii care sunt acceptate la nivel internaţional.

În plus, mai sunt sume în jur de 500 euro pe an prevăzute pentru eventuale deplasări, conferinţe, seminarii naţionale şi internaţionale pentru aceşti olimpici.
M.S.

 

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL