Economie

Căminul de bătrâni Săcelu, sancţionat de ITM

 | 23 iunie 2015, 00:00 | 1 coment | 

Administratorul unui cămin de bătrâni din localitatea Săcelu a fost sancţionat contravenţional de către inspectorii de muncă gorjeni, deoarece avea la muncă o persoană fără forme legale de angajare. Neregula a fost depistată în urma controalelor săptămânale efectuate de angajaţii ITM Gorj.

Semnatura eletronica CertDigital

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au desfăşurat săptămâna trecută mai multe acţiuni de îndrumare, prevenţie şi control în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă. Astfel, inspectorii Serviciului Control Relaţii de Muncă au efectuat 25 de controale pentru identificarea si combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare. “La un angajator din comuna Săcelu, mai precis la căminul de bătrâni de acolo a fost depistată o persoană care presta activitate fără forme legale de angajare. Angajatorul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 10.000 de lei. Per total, au fost aplicate zece amenzi la nouă angajatori, în valoare de 28.500 de lei, sancţiunile contravenţionale fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor din Legea nr. 53/2003 Codul Muncii, republicată cu modificările şi completările ulterioare, H.G. nr. 500/2011 privind registrul general de evidenţă a salariaţilor, cu modificările şi completările ulterioare, şi Legea nr. 108/1999 pentru înfiinţarea şi organizarea Inspecţiei Muncii, republicată”, a declarat Gheorghiţă Cusma, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj.
Principalele deficienţe constatate pentru care angajatorii au fost sancţionaţi sunt: neîncheierea, în formă scrisă, a contractului individual de muncă anterior începerii activităţii, nerespectarea prevederilor legale referitoare la acordarea repausului săptămânal şi la munca suplimentară, nerespectarea prevederilor legale referitoare la transmiterea registrului general de evidenţă a salariaţilor, neinformarea în scris a ITM-ului despre încheierea contractului de prestări servicii, nerespectarea de către reprezentantul legal a obligaţiei de a pune la dispoziţia inspectorilor de muncă, în termenul stabilit de aceştia, a documentele solicitate necesare controlului.

Amenzi şi pe SSM
Şi inspectorii Compartimentului Securitate şi sănătate în muncă din cadrul ITM Gorj au derulat 23 de controale pentru respectarea prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. În urma verificărilor, au fost depistate o serie de neconformităţi, motiv pentru care inspectorii de muncă au aplicat 16 sancţiuni contravenţionale în valoare de 8.500 de lei. Motivele pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost: neevaluarea tuturor riscurilor existente la locurile de muncă, instruire necorespunzătoare a personalului, neasigurarea dispozitivelor de protecţie la organele aflate în mişcare ale echipamentelor de muncă, neefectuarea controlului medical periodic, truse medicale incomplete la locurile de muncă.
Izabella Molnar

Loading...
Articole asemanatoare1 comentariu in “Căminul de bătrâni Săcelu, sancţionat de ITM

 1. Portal > Judecătoria NOVACI > Informaţii dosar
  Informaţii dosar
  Informaţii generale
  Părţi
  Şedinţe
  Căi atac
  Citare prin publicitate

  Informaţii generale
  Nr. unic (nr. format vechi) : 8012/318/2015
  Data inregistrarii 09.07.2015
  Data ultimei modificari: 10.07.2015
  Sectie: Novaci
  Materie: Penal
  Obiect: plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP)
  Stadiu procesual: Fond

  Părţi
  Nume Calitate parte
  CURTEA DE CONTURI A ROMÂNIEI REPREZ.PRIN NICOLAE VĂCĂROIU Petent
  JUREBIE DORIN FLORIN Intimat

  Şedinţe
  08.10.2015
  Ora estimata: 10:00
  Complet: Complet 4 Penal
  Tip solutie:
  Solutia pe scurt:
  Document:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL