Economie

Campania de semănat, în plină desfăşurare

 | 03 noiembrie 2010, 20:41 | 0 comentarii | 

combinaPână în prezent, circa 70% din suprafaţa propusă pentru însămânţare în cadrul campaniei de toamnă 2010 a fost semănată la nivelul judeţului Gorj, potrivit conducerii Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Gorj.

Semnatura eletronica CertDigital

Aurel Tomescu, directorul DADR Gorj spune că în această perioadă sunt însămânţate culturile de grâu şi orz, ultima fiind finalizată pe o suprafaţă de 715 hectare: „Perioada propice pentru însămânţarea grâului a trecut, dar noi continuăm semănatul şi sperăm să finalizăm acţiunea până la sfârşitul lui noiembrie. Nu am finalizat însămânţarea deoarece nu ne-au permis condiţiile pedo-climatice, prima dată nu au fost ploi, apoi au venit prea multe. Din cauza faptului că am întârziat cu însămânţarea grâului, recolta de anul viitor ar putea să scadă cu până la 20%, dar acesta nu este un lucru cert”.

Totalul suprafeţei însămânţate la nivelul judeţului nostru în campania de toamnă este de 14.041 hectare, dintre care 715 au fost deja semănate cu orz. Pentru culturi, reprezentanţii DADR Gorj folosesc soiul de grâu Apache din grupa Grimaline, care are o producţie de nouă tone la hectar.

Izabella Molnar

 

 

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL