Economie

Canicula îi pune la cheltuială pe angajatori

 | 09 iunie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Inspecţia Muncii Bucureşti a transmis un comunicat de presă în teritoriu în care face apel ca angajatorii să respecte legislaţia muncii privind lucrul la temperaturi crescute. Campania a fost demarată odată cu sosirea sezonului cald şi datorită faptului că, nu peste mult timp, canicula se va instala.
“Recomandăm angajatorilor atenție crescută la temperaturile ridicate din timpul verii și respectarea prevederilor legale referitoare la caniculă. Pentru angajații care lucrează în spații închise, spațiile trebuie să fie ventilate corespunzător. Pentru cei ce lucrează în aer liber se vor lua măsuri de ameliorare a condițiilor de muncă prin reducerea intensității efortului și alternarea perioadelor de lucru cu pauze la umbră. Angajatorii sunt obligați să asigure între 2 și 4 litri de apă minerală pentru fiecare persoană, într-un schimb. Nerespectarea legii atrage riscul unor amenzi cuprinse între 1500 și 2500 de lei”, transmite Nicolae Bratu, inspector general de stat.
În vederea prevenirii îmbolnăvirilor determinate de munca în condiții de temperaturi extreme, angajatorii sunt îndemnați de reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă să ia măsuri: asigurarea examenului medical la angajare şi a controlului medical periodic, cu depistarea precoce a contraindicaţiilor pentru munca la temperaturi crescute sau scăzute, asigurarea primului ajutor şi a transportului la cel mai apropiat spital a persoanelor afectate, reducerea programului de muncă pentru persoanele cu afecţiuni.
Izabella Molnar

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL