Câştigurile sub 600 lei la jocurile de noroc, impozitate

596

Reprezentanţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj anunţă faptul că, începând cu data de 13 februarie a.c., veniturile din jocuri de noroc sunt supuse impozitului pe venit, prin reţinere la sursă, indiferent de suma obţinută. Până acum, nu erau impuse veniturile mai mici sau egale cu 600 lei.

Potrivit Luminiţei Penciu, purtător de cuvânt în cadrul AJFP Gorj, gorjenii care practică jocurile de noroc trebuie să ştie că de vineri, 13 februarie, vor intra în vigoare cotele diferenţiate de impunere. “Astfel, vom avea o cotă de 1% aplicată asupra tuturor sumelor încasate de un participant de la un organizator de jocuri de noroc pentru veniturile mai mici sau egale cu echivalentul a 15.000 euro, o cotă de 16% pentru veniturile care depăşesc echivalentul a 15.000 euro, dar mai mici sau egale cu echivalentul a 100.000 euro, precum şi o cotă de 25% pentru veniturile care depăşesc echivalentul a 100.000 euro. Nu sunt impozabile la sursă veniturile realizate de către persoanele fizice ca urmare a participării la jocuri de noroc la distanţă (on-line), slot-machine, lozuri şi festivaluri de poker”, a declarat reprezentanta AJFP Gorj.
Persoanele fizice din judeţul nostru care obţin astfel de venituri au obligaţia de a depune la organul fiscal declaraţia privind venitul realizat pentru fiecare an fiscal, până la data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a venitului. Organizatorul de jocuri de noroc are obligativitatea  de a păstra o evidenţă nominală a persoanelor fizice care au obţinut venituri din jocuri de noroc mai mari de 15.000 euro şi de a le declara organului fiscal competent, până la data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a venitului.
Pentru veniturile din jocuri de noroc cu reţinere le sursă, plătitorii de venituri din jocuri de noroc au obligaţia de a depune, până în ultima zi a lunii februarie inclusiv a anului curent pentru anul precedent, o declaraţie centralizatoare privind veniturile totale plătite, precum şi impozitele totale calculate, reţinute şi virate la bugetul general consolidat al statului, fără a menţiona datele de identificare a beneficiarilor de venit. Pentru veniturile din jocuri de noroc aferente anului 2014 plătitorii de venit depun declaraţia informativă cod (205) pe fiecare beneficiar de venit.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here