Economie

Consiliul Judeţean Gorj a premiat câştigătorii concursului „Veselia fructelor”

 | 18 iunie 2015, 00:01 | 0 comentarii | 

Consiliul Judeţean Gorj a organizat ieri festivitatea de premiere a elevilor câştigători care au participat la concursul de desen „Veselia fructelor”. Competiţia s-a derulat în perioada 3 – 17 iunie şi a făcut parte din proiectul „Un măr pe zi – o viaţă sănătoasă”. Partenerul proiectului a fost Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj.

Semnatura eletronica CertDigital

Unităţile şcolare participante de la nivelul municipiului Târgu-Jiu au fost Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”, Liceul Teologic, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, dar şi şcolile gimnaziale „Ecaterina Teodoroiu”, „Sfântul Nicolae” şi „Pompiliu Marcea”. Competiţia de desene s-a derulat în perioada 3-17 iunie şi a fost parte din proiectul „Un măr pe zi – o viaţă sănătoasă”.
premiere1„Este proiectul Consiliului Judeţean, în parteneriat cu IŞJ Gorj, prin Guvernul României, şi face parte din cadrul programului Fructe în şcoli. Pe lângă faptul că pe parcursul semestrului II, copiii au primit fructe în toate unităţile de învăţământ din judeţul Gorj, au fost organizate activităţi conexe acestui proiect prin care copiii au desenat, au adus desene la CJ, iar o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai CJ şi ai IŞJ au evaluat aceste dosare, iar astăzi (n.r. ieri) cele mai frumoase desene sunt premiate”, a declarat Ion Işfan, inspector şcolar general.

Susţinuţi şi de dascăli
Cele mai bune desene ale echipajelor şcolilor participante au fost premiate, fiecare premiu constând în rechizite şcolare în valoare de 150 de lei. Cei care i-au îndrumat şi susţinut îndeaproape pe elevii participanţi au fost profesorii acestora. „Avem implicat un echipaj de patru clase, fiecare clasă cu câte cinci membri; copiii au lucrat în echipă, a fost o activitate şi o experienţă plăcută pentru ei. Noi participăm la foarte multe concursuri şcolare, dar acesta este mai special datorită faptului că premierea se face aici, la Consiliul Judeţean, şi copiii sunt încântaţi de acest lucru”, a spus Cristina premiere3Cărăvan, profesor la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”.
Concursul cu tema „Veselia Fructelor” a fost deschis elevilor claselor I-VII din cele şase unităţi de învăţământ, care au fost preocupaţi de păstrarea sănătăţii lor prin consumul de fructe. „Acest program are şi o latură educativă destul de importantă; îi premiere4felicit pe elevi şi le doresc o vacanţă plăcută şi să fie ancoraţi şi la anul în toate proiectele ce pot veni în sprijinul dumneavoastră”, li s-a adresat Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj, elevilor prezenţi la festivitatea de premiere.
Izabella Molnar

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL