Economie

Devine funcţională aplicaţia destinată fermierilor care deţin animale

 | 06 aprilie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj dă asigurări fermierilor din judeţ care deţin doar animale că în câteva zile îşi vor putea depune cererile unice de plată pentru anul 2017.

Semnatura eletronica CertDigital

Deşi campania de primire a cererilor unice de plată a demarat la 1 martie, până acum, la centrele locale şi la Centrul Judeţean al APIA s-au primit cereri doar pentru sectorul vegetal, pentru cel animalier aplicaţia nefiind încă funcţională la nivel naţional.
“Aplicaţia pentru cei care deţin doar animale trebuie să devină funcţională de astăzi, 5 aprilie (n.r. ieri), însă nu merge deocamdată. Cu siguranţă, situaţia se va regla în următoarele zile, iar fermierii din judeţ îşi vor putea depune cererile. La nivelul judeţului Gorj, anul trecut, şi pe partea animalieră, au depus cereri unice de plată un număr de 4.560 de fermieri. Regula este următoarea: cei care deţin sub 50 de hectare de terenuri indiferent de numărul de animale pot depune cererea la centrele locale de care aparţin, însă cei care posedă peste 50 de hectare de teren trebuie să depună la Centrul Judeţean APIA. De regulă, cei care deţin animale, vin la Centrul Judeţean”, a declarat Mihai Versin, directorul adjunct al APIA Gorj.
Beneficiarii plăţilor directe şi ai măsurilor de mediu şi climă sunt fermierii activi persoane fizice şi/sau persoane juridice care desfăşoară o activitate agricolă în calitate de utilizatori legali ai suprafeţelor de teren agricol şi/sau deţinători legali de animale, potrivit legislaţiei în vigoare. La depunerea cererii unice de plată fermierul trebuie să prezinte toate documentele necesare care dovedesc utilizarea legală a terenului agricol, inclusiv a terenurilor care conţin zone de interes ecologic, precum şi a animalelor. Sesiunea de depunere a cererilor unice de plată din campania 2017 se desfăşoară în perioada 1 martie – 15 mai 2017. Solicitările pot fi depuse şi după această dată, în termen de 25 de zile calendaristice, dar cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul în cazul în care cererea unică de plată ar fi fost depusă până la 15 mai. Cererile se depun la Centrul Judeţean al APIA, precum şi la cele şase centre locale din: Novaci, Târgu-Jiu, Motru, Turceni, Târgu-Cărbuneşti şi Hurezani.
Izabella Molnar

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL