Economie

Facilităţi suplimentare pentru finanţarea fermelor mici

 | 23 mai 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a inclus o serie de modificări în Ghidul solicitantului pentru submăsura 6.3 “Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” din cadrul PNDR 2020, ca urmare a observaţiilor şi a propunerilor primite în perioada de consultare publică. Alocarea financiară, stabilită pentru fermele mici, în sesiunea 2017, este de 100 milioane euro, din care pentru zona normală sunt disponibile fonduri în valoare de 79 milioane euro, iar zonei montane îi revin 21 de milioane euro.
O modificare esenţială vizează dimensiunea economică a fermei eligibilă pentru finanţare, care s-a diminuat de la 8.000 S.O. la 4.000 – 11.999 € S.O. Modificarea dimensiunii economice a fermei permite şi celor care au exploataţii mai mici să solicite şi să obţină finanţare. Sprijinul acordat pentru dezvoltarea fermelor mici este 100% nerambursabil şi este în valoare de 15.000 euro. Începând cu această sesiune, depunerea Cererilor de finanţare pentru sM 6.3 se realizează on-line pe pagina oficială de internet a Agenţiei, www.afir.info. Această modalitate de depunere a proiectelor vine în sprijinul solicitanţilor gorjeni care nu mai sunt nevoiţi să meargă la sediul Oficiului Judeţean să depună întreg dosarul cererii de finanţare.
Totodată, în cazul în care, în sistemul electronic al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) nu se pot vizualiza înregistrările efectuate de solicitant în timpul campaniei de depunere a cererilor unice de plată, acesta poate depune o adeverinţă din care să reiasă toate datele necesare îndeplinirii condiţiilor de eligibilitate şi de selecţie aferente sM 6.3, care implică înscrieri la APIA.
Sesiunea din 2017 este deschisă în perioada 3 mai, ora 09.00 – 31 iulie, ora 17.00 sau până la epuizarea fondurilor disponibile. Cererile de finanţare trebuie întocmite conform Ghidului solicitantului şi a ultimelor versiuni de documente disponibile gratuit pe pagina de internet a AFIR, www.afir.info.
I.M.

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL