Economie

Finanţiştii şi angajaţii CJAS îşi aşteaptă stimulentele

 | 24 noiembrie 2010, 20:14 | 0 comentarii | 

DSCF3500Cei peste 50 de angajaţi ai casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj şi cei circa 400 ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj, îşi aşteaptă nerăbdători stimulentele pe luna trecută. În ciuda faptului că făcuseră grevă acum circa o lună şi jumătate şi îşi primiseră din nou stimulentele, acum, finanţiştii sunt în aşteptare din nou.

Semnatura eletronica CertDigital

Stimulentele salariale nasc din nou controverse în rândul angajaţilor bugetari din judeţul nostru. Aceştia sunt pe un butoi cu pulbere şi speră să nu fie nevoiţi să declanşeze o nouă grevă. Cei care îşi aşteaptă stimulentele pe luna trecută sunt angajaţii din sistemul medical, respectiv cei 55 de salariaţi ai CJAS, dar şi cei peste 400 ai Direcţiei Judeţene de Finanţe.

“Nu ne-au mai dat stimulentele pe octombrie, iar noi încă le aşteptăm. Nu ştim nici dacă se vor da, pentru că n-am auzit nici un zvon, şi nici SANATATEnu ştiu dacă cumva ne va sări plata acestora pe octombrie, însă le vom primi pe cele pe noiembrie. Tot ce sperăm este ca lucrurile la această categorie să intre în normalitate”, a declarat Gheorghe Cocină, preşedintele CJAS Gorj. El a precizat că momentan, angajaţii din subordinea sa îşi exprima mulţumirea doar între ei şi îşi aşteaptă liniştiţi drepturile salariale.

La ora actuală, salariaţii caselor de asigurări sunt singurii din sistemul medical care beneficiază de astfel de stimulente. În cazul salariaţilor din cadrul CJAS, la acordarea stimulentelor se ia în calcul specializarea fiecărui salariat şi contribuţia acestuia la activităţile curente, şi asta pe lângă sarcinile prevăzute prin fişa postului.

Stimulente de 2.000 de lei la Finanţe

La polul opus, salariaţii de la Finanţe, cei care în urmă cu mai bine de o lună declanşaseră o grevă de câteva zile la nivelul tuturor judeţelor din ţară, îşi aşteaptă şi ei stimulentele salariale aferente lunii octombrie.

“Practic, suntem restanţi cu o lună la primirea acestor stimulente. Încă le aşteptăm, iar luna noiembrie deocamdată nu s-a încheiat astfel că avem timp să intrăm în posesia lor. În caz contrar, probabil că vom face ce vor face şi colegii din teritoriu care se află în aceeaşi situaţie. Totuşi, în ciuda nemulţumirilor, sperăm să nu fim nevoiţi să declanşăm din nou grevă, iar cei de la Centru să se ţină de cuvânt”, a declarat Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt al DGFP Gorj.

La nivelul acestei instituţii judeţene, din totalul de 500 de angajaţi, 400 beneficiază de stimulente salariale lunare, iar ultima dată au fost primite cele aferente lunii septembrie, care, potrivit reprezentantei DGFP Gorj, au fost cuprinse între 400 de lei şi 2.000 de lei.

Izabella Molnar

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL