Economie

Gorjul numără peste 9.500 de şomeri

 | 16 noiembrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

Dacă la începutul lunii trecute, şefii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj raportau o rată a şomajului de 6,62%, corespunzătoare unui număr de şomeri de 9.115 persoane, din care 3.224 erau şomeri indemnizaţi şi 5.891 nu primeau indemnizaţii de şomaj, iată că luna noiembrie a adus noi cifre privind numărul şomerilor din judeţul nostru.

Semnatura eletronica CertDigital

Potrivit unui raport emis de conducerea AJOFM Gorj, ultimele date indică o rată a şomajului de 6,94%, în creştere faţă de luna anterioară. “Raportarea la zi indică o rată a şomajului la nivel judeţean de 6,94%, corespunzătoare unui număr de 9.547 de şomeri. Din analiza numărului de şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi înregistraţi în evidenţele agenţiei se constată că numărul celor neindemnizaţi este de 6.000 de persoane, faţă de cei 3.547 de şomeri care beneficiază de indemnizaţia de şomaj, iar numărul femeilor şomere din Gorj este de 3.827”, a declarat Ana-Maria Niculescu, directorul adjunct al AJOFM Gorj.
În prezent, şomerii gorjeni au la dispoziţie o ofertă actualizată zilnic de locuri de muncă la nivel judeţean. Aceasta cuprinde peste 150 de joburi vacante în diverse sectoare de activitate. Dintre acestea, amintim posturi vacante de: agent de vânzări, asistent personal al persoanei cu handicap, cofetari, coafor, bucătari, automatist, confecţioner textile, contabil, consilier, director de magazin, electrician auto, femeie de serviciu, frezor universal, îngrijitor animale, instalator apă-canal, lăcătuş mecanic, lăcătuş montator, lucrător comercial, maşinist, mecanici auto, medic stomatolog, muncitori necalificaţi, operatori maşini-unelte, ospătari, patiseri, paznic, programator ajutor, şoferi, strungar universal, sudor, tâmplar universal, telefonist, vânzători.
Izabella Molnar

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL