Idei de afaceri – Închirieri biciclete

1430

„Mens sana in corpore sano”, spuneau vechii latini, preocupaţi să menţină o minte sănătoasă într-un corp sănătos. Acest dicton l-am întâlnit din primii ani de şcoală, am aflat ce înseamnă şi am fost de acord cu el tot timpul vieţii, chiar dacă nu am făcut prea multe pentru transpunerea lui în realitate.

Unii oameni fac mişcare vrând-nevrând, natura serviciului implică muncă fizică, în timpul lor liber nu mai au nevoie de alte eforturi, costisitoare şi inutile, de regulă se odihnesc sau continuă munca de la serviciu cu cea din ograda proprie. Alţii destul de mulţi, după o perioadă a zilei de mişcare strict necesară şi probabil de exersare a minţii, au nevoie de puţin efort  pentru menţinerea unui corp sănătos. În general, aceştia fac  jogging sau merg la sală, unde încearcă să mai scape de kilogramele rău aşezate lângă o minte, de obicei, sănătoasă. O manieră lejeră de a face mişcare fără efort deosebit, dar cu rezultate din cele mai bune este pedalatul. Bicicleta,  cunoscută  omenirii  de aproape 200 de ani, uşor de condus şi cu efort minim însă constant, poate înlocui cu succes orele de sudoare lăsată în sălile de fitness şi într-un mod, incontestabil, mai plăcut. Unii o au şi o folosesc atunci când îşi aduc aminte,  alţii consideră că ar fi o investiţie nepotrivită, alţii se plâng că nu au spaţiu în apartament pentru un obiect în plus. Şi atunci apare ideea unui centru de închiriat  biciclete pentru plimbări prin oraş sau în afara acestuia, pentru mici excursii, pentru câteva ore sau mai multe zile. Se pare că în municipiul Tg.Jiu aşa ceva nu există sau dacă există, este puţin cunoscut.
De ce aveţi nevoie pentru deschiderea unei firme care  se ocupă cu închirierea bicicletelor? În primul rând de un spaţiu pentru gararea bicicletelor  şi o altă încăpere mai mică pentru reparaţii. Pentru activitatea propriu zisă aveţi nevoie de 15 biciclete de oraş pentru adulţi, 10 de damă, 10 pentru copii şi 10 Mountain Bike, de asemenea, piese de schimb de primă utilitate, scule şi dispozitive pentru reparaţii curente, trei telefoane mobile în funcţiune. Reparaţiile vor fi asigurate de un mecanic – lăcătuş pregătit în domeniu, angajat al firmei. Firma are încheiat un contract de colaborare cu un ghid  instructor pentru deplasările grupurilor care solicită acest serviciu. Vă sugerăm câteva trasee care pot fi străbătute uşor pe bicicletă: Tg. Jiu – Bumbeşti  Jiu – Mănăstirea Lainici – Schitul Lainici şi retur; Tg .Jiu – Peştişani – Hobiţa – Mănăstirea Tismana – Baia de Aramă – Ponoare şi retur; Tg. Jiu – Mănăstirea Polovragi – Cheile Olteţului şi retur.
Dacă vă hotărâţi să deschideţi un centru RentaBike, trebuie să luaţi în calcul următoarele cheltuieli:
1.Cheltuieli înfiinţare societate, avize – 2000 lei
2. Cheltuieli achiziţie biciclete  – 33 000 lei
3. Cheltuieli piese schimb primă necesitate – 5 000 lei
4. Chirie prima lună  –  5 000 lei
5. Telefoane mobile cu abonament – 1 500 lei
6. Salariu mecanic prima lună – 2 000 lei
7. Cheltuieli promovare investiţie  3 500 lei.
Total –  50 000,  pe care îi veţi putea obţine prin împrumut bancar de la o bancă interesată de planul dumneavostră de afaceri.
După o analiză de preţ a tuturor componentelor investiţiei, veţi stabili tarifele de închiriere, care vor fi apropiate de următoarele:
– Închiriere 3 ore  – 15 lei
– Închiriere 6 ore –  25 lei
– Închiriere  1 zi   –  30  lei
– Închiriere weekend  –  60  lei
– Închiriere 1 săptămână – 100 lei
Centrul de închirieri pune la dispoziţia clienţilor hărţi şi căşti de protecţie, gratuit.
Pentru grupuri mai mari de 5 persoane se acordă un discount de 10%.
Ţinând cont de lipsa concurenţei, preţurile atractive  şi calitatea serviciilor, noua afacere poate genera un profit constant şi câştiguri pe măsură.
A.Pop

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here