Inspectorii DSVSA Gorj verifică producătorii de pastă de mici

471

Echipele de control ale Direcţiei –Sanitar -Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor DSVSA Gorj au dat startul verificărilor la comercianţii din judeţ. Sunt vizaţi producătorii de pastă de mici, precum şi agenţii economici care comercializează acest gen de produs. Verificările încep de astăzi, la Rovinari, dat fiind faptul că sunt şi zilele oraşului.

Inspectorii DSVSA Gorj desfăşoară în aceste zile acţiuni de control în târgurile, pieţele agroalimentare, unităţile de abatorizare, procesare, depozitare şi comercializare a produselor alimentare de origine animală şi non-animală de pe raza judeţului Gorj. Este vorba despre carmangerii, măcelării, magazine alimentare, precum şi în unităţile de alimentaţie publică, de tipul restaurantelor şi cantinelor, fiind urmărite o serie de aspecte. Pasta de mici este în vizorul comisarilor.
“Vom efectua verificări în toate localităţile unde se organizează festivităţi, târguri. Începând de vineri vom fi prezenţi la Rovinari pentru că sunt zilele oraşului şi vom fi prezenţi de fiecare dată în orice localitate în care se organizează asemenea evenimente.
Acolo unde vom constata că nu sunt respectate normele de igienă, aplicăm sancţiuni acolo unde nu sunt respectate aceste norme. Pasta de mici este, ca orice produs alimentar, controlată din punct de vedere organoleptic şi analize de laborator. De-a lungul anilor am avut evenimente neplăcute când am constatat, în pasta de mici, prezenţa cărnii de cal care nu era etichetată pe produs ca şi compoziţie. Este o acţiune care se face la nivelul întregii ţări şi în mod deosebit în judeţul Gorj. Având mari producători de pastă de mici, gorjenii sunt mari consumatori de pastă de mici. Sancţiunile pe care le-am aplicat de-a lungul timpului consider că i-au făcut să fie disciplinaţi pe toţi producătorii de pastă de mici din judeţ”, a precizat Ion Iliuţă, directorul DSVSA Gorj.

Analize din pasta de mici, trimise la Bucureşti
În atenţia echipelor de control se vor afla şi condiţiile de depozitare a produselor de origine animală; provenienţa alimentelor de origine animală sau care conţin produse de origine animală, a modului în care sunt manipulate şi expuse la vânzare; prezenţa, după caz, a vitrinelor frigorifice care să menţină o temperatură corespunzătoare şi care să evite contaminarea produselor. “Vreau să vă informez că în această săptămână, chiar recoltăm, probe din pasta de mici, în cadrul unui program european pentru a fi analizate de Institutul Naţional de Control al Alimentelor, la Bucureşti pentru a demonstra că România respectă toată legislaţia naţională şi europeană”, a mai spus Iliuţă.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here