Economie

Inspectorii sanitar-veterinari, la datorie în cele două minivacanţe

 | 31 mai 2018, 00:00 | 0 comentarii | 

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) este în plină campanie de desfăşurare a unei acţiuni tematice de control la nivel naţional, începută la data de 24 mai şi care se va încheia pe 3 iunie, interval în care erau programate minivacanţele prilejuite de sărbătorirea Rusaliilor şi a zilei de 1 Iunie. Scopul acestor controale este de a preveni apariţia unor episoade de toxiinfecţie alimentară, prin intensificarea controalelor oficiale şi a măsurilor care trebuie aplicate pentru protejarea sănătăţii consumatorilor. Şi la nivelul judeţului Gorj, inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), în contextul unei afluenţe mari de turişti şi a creşterii rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară, îşi concentrează verificările în zonele de agrement/ localităţile de interes turistic, în care se organizează anumite evenimente (târguri de vară, pensiuni turistice, parcuri şi pavilioane expoziţionale în care se organizează  festivaluri de tip ”Street Food”, aşezăminte de cult unde au loc pelerinaje ocazionate de sărbători religioase etc.). Inspectorii sanitar-veterinari gorjeni controlează în acest sens modul în care sunt respectate cerinţele şi normele legale, cum sunt cele privind: igiena şi întreţinerea spaţiilor, facilităţilor şi a echipamentelor de lucru, respectarea bunelor practici de igienă şi de producţie, asigurarea trasabilităţii produselor alimentare, corectitudinea etichetării şi a marcării acestora, condiţiile privind manipularea, transportul, depozitarea, prepararea, expunerea şi comercializarea produselor alimentare etc. Obiectivele vizate sunt: unităţi de tip fast-food, depozite alimentare, unităţi de tip supermarket şi hipermarket, magazine alimentare, pensiunile turistice, laboratoarele de cofetărie şi patiserie, baruri, restaurantele şi alte unităţi de alimentaţie publică în care se prepară şi se servesc alimente. “Reamintim cetăţenilor numărul de telefon al Call Center–ului A.N.S.V.S.A. 0800.826.787, care poate fi apelat non-stop, gratuit, din orice reţea de telefonie, la care pot sesiza neregulile pe care le observă în domeniul siguranţei alimentelor”, se arată într-o informare transmisă de conducerea ANSVSA.
I.M.

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoare



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL