Economie

La DPPS Târgu-Jiu/Se fac centralizările solicitărilor de ajutoare la încălzire

 | 23 noiembrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

Echipele Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu au demarat acţiunea de centralizare a solicitărilor şi dosarelor aferente depuse de beneficiarii târgujieni pentru obţinerea subvenţiei la încălzire pentru sezonul rece noiembrie 2016 – martie 2017.

Semnatura eletronica CertDigital

20 noiembrie a fost ultima zi în care târgujienii au mai putut solicita acordarea ajutoarelor la încălzire pentru întreg sezonul rece. Ulterior acestei date, orice cerere depusă pentru obţinerea sprijinului la încălzirea locuinţelor intră la plată cu luna următoare. “Data de 20 noiembrie a fost termenul limită până la care dacă cetăţenii din municipiul nostru au putut depune cererile pentru obţinerea ajutorului de încălzire astfel încât să beneficieze de ajutor pe întreg sezonul rece, adică noiembrie-martie. Cererile se pot depune şi după această dată, dar se pierde luna noiembrie sau pe tot parcursul sezonului rece dacă cineva se încadrează în această perioadă şi se ştie că anterior perioadei de depunere a cererilor nu vor primi ajutoare pentru încălzirea locuinţei. Până ieri dimineaţă, în urma centralizării, rezultaseră un număr total de 2.541 de cereri depuse pentru acordarea subvenţiei la încălzire, la centrele de primire a dosarelor din cadrul DPPS Târgu-Jiu. Din numărul total, avem 2.131 de solicitări pentru ajutorul la încălzirea cu gaze naturale, 360 pentru lemne şi 50 pentru subvenţia la curentul electric. Urmează finalizarea centralizării tuturor dosarelor până la sfârşitul săptămânii curente”, a declarat Loredana Covei, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Se pot încadra la primirea subvenţiilor toate acele familii sau persoane singure al cărui venit pe membru de familie nu depăşeşte suma de 615 lei. Anul trecut, la nivelul municipiului Târgu-Jiu, au fost acceptate la plată pentru sezonul noiembrie 2015 – martie 2016, un număr de 4.400 de cereri la sistemul de încălzire cu gaze naturale, la energie electrică şi la încălzirea cu lemne.
Izabella Molnar

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL