Economie

Mii de somaţii pentru datornicii gorjeni

 | 08 noiembrie 2010, 21:11 | 0 comentarii | 

DSCF3500Inspectorii fiscali din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj au continuat şi în luna octombrie măsurile pentru colectarea datoriilor gorjenilor şi atragerea banilor la bugetul general consolidat al statului.

Semnatura eletronica CertDigital

Astfel, în vederea realizării obiectivelor, angajaţii DGFP Gorj au intensificat acţiunile de recuperare a obligaţiilor fiscale restante prin aplicarea tuturor măsurilor de executare silită. Pentru recuperarea obligaţiilor bugetare restante, în luna octombrie 2010 au fost comunicate debitorilor un număr de 3.863 de somaţii pentru o valoare a creanţelor bugetare de 42.180.225 lei. De asemenea, au fost înfiinţate 633 popriri asupra disponibilităţilor din conturile bancare ale agenţilor economici pentru o valoare a creanţelor bugetare restante în sumă de 5.593.453 lei. Totodată, s-au făcut un număr de 603 popriri pe veniturile terţilor pentru o valoare a creanţelor bugetare restante în sumă de 6.465.370 lei.

„Organele de executare silită au procedat la identificarea şi indisponibilizarea tuturor bunurilor mobile şi imobile existente în patrimoniul debitorilor aplicând pe parcursul lunii trecute un număr de doisprezece sechestre asupra acestor bunuri”, a declarat Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt al DGFP Gorj.

Spaţiile de locuit şi maşinile, în top

Bunurile imobile asupra cărora oamenii legii au trecut la instituirea sechestrelor, au fost în general clădiri, apartamente, spaţii de producţie şi terenuri aferente situate în zone unde potenţialii cumpărători pot fi interesaţi de achiziţionarea acestora, iar cele mobile sunt în general automobilele, utilaje şi diverse aparate.

În vederea valorificării bunurilor sechestrate în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală s-a procedat la evaluarea acestora de către organele specializate selectate din cadrul instituţiei din subordinea Ministerului Finanţelor Publice.

„Pentru debitorii ale căror creanţe fiscale nu au fost stinse în termen de 15 zile de la data încheierii procesului verbal de sechestru sunt organizate licitaţii în vederea valorificării bunurilor sechestrate şi a recuperării obligaţiilor bugetare restante”, a precizat Luminiţa Penciu.

Izabella Molnar

 

 

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL