Economie

Noi amenzi pentru munca la negru

 | 15 noiembrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

Inspectorii Serviciului Control Relaţii de Muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au derulat în ultima săptămână 34 de controale, din care 25 au fost făcute pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare. În urma verificărilor au fost depistaţi doi angajatori care prestau activitate cu două persoane fără forme legale de angajare, motiv pentru care inspectorii de muncă au aplicat două sancţiuni în cuantum de 20.000 de lei. Angajatorii depistaţi cu munca la negru desfăşurau activitate de taximetrie în municipiul Târgu-Jiu, respectiv de producţie prefabricate din beton în comuna Scoarţa.
“Au fost aplicate în total zece sancţiuni contravenţionale la nouă angajatori, în valoare de 31.000 de lei, amenzile fiind aplicate pentru: neîncheierea, în formă scrisă, a contractului individual de muncă anterior începerii activităţii; nerespectarea prevederilor legale referitoare la acordarea repausului săptămânal, munca suplimentară, munca de noapte şi munca în zilele de sărbătoare legală”, se arată într-o informare emisă de conducerea ITM Gorj.
Şi echipele Compartimentului Securitate şi sănătate în muncă au efectuat săptămâna trecută 17 controale pentru respectarea prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în care au fost depistate 16 neconformităţi pentru care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 9.500 de lei. Principalele nereguli pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost: instruirea necorespunzătoare a personalului, lipsa instrucţiunilor proprii de la locurile de muncă, neevaluarea tuturor riscurilor existente, nepurtarea de către lucrători a echipamentului individual de protecţie (EIP).
I.M.

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL