Economie

Noi sensuri giratorii şi alte semafoare la buton, la Târgu-Jiu

 | 31 mai 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

După ce anul trecut, două semafoare la buton au devenit funcţionale în două zone cheie şi deosebit de aglomerate din municipiul Târgu-Jiu, mai precis pe strada Victoriei, în dreptul Colegiului Tehnic Nr. 2, şi pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu, în zona Şcolii Generale “Ecaterina Teodoroiu”, acum municipalitatea va mai monta două astfel de sisteme, în paralel cu amenajarea a altor două sensuri giratorii.

Semnatura eletronica CertDigital

Primele semafoare la buton din municipiul Târgu-Jiu au devenit funcţionale anul trecut, iar Primăria Târgu-Jiu a văzut utilitatea maximă a acestora astfel că în şedinţa de Consiliu Local din 29 mai, au fost aprobate proiectele de hotărâre pentru montarea a două noi sisteme de semaforizare similare celor de pe Victoriei şi de pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu. Mai precis, semafoare la buton vor fi montate pe strada Unirii, în zona complexului comercial Gârdu. Investiţia are o valoare estimată de 71.400 de lei, iar durata execuţiei lucrărilor din momentul demarării acestora va fi de doar o lună de zile. Sistemul va fi compus din: doi stâlpi cu consolă, două semafoare pietonale LED, patru semafoare vehicule LED, două butoane comandă pietoni, doi indicatori butoane pietonale, două dispozitive acustice pentru nevăzători şi un automat comandă pentru semaforizare.
De asemenea, un alt sistem de semaforizare la buton va fi montat pe strada Ecaterina Teodoroiu, în zona intersecţiei cu strada Garofiţei. Investiţia are o valoare similară cu cea de pe Unirii, adică de 71.400 de lei, din aceşti bani urmând a se achiziţiona aceleaşi piese menţionate mai sus. Şi în acest caz, durata lucrărilor va fi de o lună de la momentul începerii.

Sensuri giratorii de 700.000 de lei
O altă investiţie importantă a municipalităţii de la Târgu-Jiu ale cărei studii de fezabilitate şi indicatori tehnico-economici au fost aprobaţi în ultima şedinţă ordinară de Consiliu Local este pentru amenajarea a două sensuri giratorii. Astfel, un sens giratoriu se va construi pe strada Victoriei cu strada 1 Decembrie 1918. Valoarea acestei investiţii care va dura circa 3 luni din momentul începerii lucrărilor este estimată la 375.918,19 de lei, suprafaţa amenajată fiind de 2.430 mp. “Strada Victoriei este una din cele mai importante artere de trafic auto ale municipiului Târgu-Jiu, componenta principală a axei rutiere ce străbate oraşul de la nord la sud. Realizarea unui sens giratoriu ar permite fluidizarea traversării intersecţiei de către autovehicule, impunând conducătorilor auto respectarea ordinii de intrare şi ieşire din intersecţie, dată de sensul giratoriu şi eliminarea situaţiilor conflictuale datorate actualei structuri a intersecţiei”, se arată în referatul întocmit de reprezentanţii Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Cel de-al doilea sens giratoriu care va fi construit în Târgu-Jiu se va face în zona intersecţiei străzii Victoria cu strada 30 Decembrie. Valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 323.747,65 de lei, suprafaţa ce va fi supusă amenajării fiind de 1.079 mp.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL