Economie

O nouă creştere a ratei şomajului în judeţ

 | 24 octombrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

Dacă la începutul lunii trecute, şefii Agenţiei Judeţene pentru Ocupare Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj raportau o rată a şomajului de 6,05%, corespunzătoare unui număr de şomeri de 8.590 de persoane, din care 2.954 erau şomeri indemnizaţi şi 5.636 nu primeau indemnizaţii de şomaj, iată că luna octombrie aduce noi cifre privind numărul şomerilor din judeţul nostru.

Semnatura eletronica CertDigital

Potrivit unui raport emis de conducerea AJOFM Gorj, ultimele date indică o rată a şomajului de 6,62%, corespunzătoare unui număr de 9.115 şomeri. Din analiza numărului de şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi înregistraţi în evidenţele agenţiei se constată că numărul celor neindemnizaţi este de 5.891 de persoane, faţă de cei 3.224 de şomeri care beneficiază de indemnizaţia de şomaj, deci practic numărul şomerilor neindemnizaţi reprezintă 65% din numărul total al şomerilor, iar 35% este reprezentat de către şomerii indemnizaţi.
“Din punct de vedere al distribuţiei şomerilor pe niveluri de instruire, la sfârşitul lunii trecute, din numărul total al şomerilor înregistraţi, 72 % sunt persoane cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional, 23 % sunt persoane cu nivel de instruire liceal şi postliceal şi 5% sunt persoane cu studii superioare. Privind structura pe grupe de vârstă a şomerilor, grupele de vârstă în care se regăsesc cei mai mulţi şomeri rămân grupele 40-49 de ani cu o pondere de 31% în totalul şomerilor înregistraţi şi grupele 30-39 ani cu 20%. În profil teritorial, numărul şomerilor din baza noastră de date este localizat în mediul rural – 6.164 de persoane, respectiv 68%, faţă de 2.951 de persoane, adică 32% în mediul urban, iar în ceea ce priveşte ponderea şomerilor în totalul populaţiei stabile cu vârsta cuprinsă între 18 şi 62 ani la nivelul judeţului aceasta este de 3,77%”, se arată în raportul AJOFM Gorj, prezentat vineri, 21 octombrie, în cadrul şedinţei de Colegiul Prefectural.
Izabella Molnar

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL