Economie

Olanda şi Danemarca oferă joburi pentru căpşunari

 | 29 mai 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Gorjeni care nu au un job şi îşi doresc să muncească în afara ţării pot consulta lista locurilor de muncă vacante, pe portalul eures.anofm.ro. În prezent, nu mai puţin de 778 de posturi sunt vacante în ţări precum: Germania, Marea Britanie, Cehia, Polonia, Letonia, Luxemburg sau Italia.

Semnatura eletronica CertDigital

Ofertele care prind cel mai bine printre gorjence sunt cele la cules de căpşune. Astfel, Olanda caută 20 de persoane pentru munca la câmp, însă se cer cunoştinţe de engleză, nivel satisfăcător. O altă ofertă de muncă impresionantă este pusă la bătaie de Germania, ţară care are nevoie de 185 de muncitori în diverse domenii de activitate. De asemenea, Danemarca caută 30 de distribuitori de ziare şi colete şi 60 de muncitori pentru cules de căpşuni, mazăre şi cartofi. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul ANOFM www.eures.anofm.ro sau la AJOFM Gorj, din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. D. Petrescu, nr. 1, ori la numărul de telefon: 0253/211.568, compartiment EURES.

Consiliere EURES pentru 138 de gorjeni
În primele patru luni ale acestui an, salariaţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a oferit prin Serviciul de ocupare european EURES consiliere unui număr de 138 de persoane care au dorit un loc de muncă în străinătate, precum şi angajatorilor, în următoarele domenii: căutarea unui loc de muncă, oferte de locuri de muncă vacante din cadrul ţărilor SEE, condiţiile de viaţă, asigurări de sănătate, prestaţii de şomaj. De asemenea, au fost încărcate pe portalul EURES CV-urile Europass ale persoanelor care au dorit să îl facă vizibil la nivel european. Pentru determinarea acestui indicator au fost luate în considerare numai solicitările prin prezentarea la sediul agenţiei judeţene, şi cele prin poşta electronică, nu şi cele prin apeluri telefonice la care a răspuns consilierul EURES. Cele mai solicitate ţări ca destinaţie de muncă ale gorjenilor căutători de locuri de muncă au fost: Danemarca, Spania, Germania, Finlanda, Marea Britanie, Norvegia, iar cele mai solicitate meserii au fost de muncitor necalificat în agricultură, lucrător în domeniul hotelier, inginer, asistent medical. “Din cele 138 de persoane mediate, 47 de gorjeni au desfăşurat o activitate în urma obţinerii unui contract de muncă în străinătate. Este vorba despre 20 de persoane care s-au încadrat în Spania în sectorul agricol, alte 23 în Danemarca şi patru în Portugalia”, se arată într-un raport emis de conducerea AJOFM Gorj.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL