Până la sfârşitul anului – AJOFM Gorj va organiza un singur curs de formare profesională

358

În luna decembrie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează cursuri de formare profesională pentru meseria de operator calculator. Clasele se vor forma în funcţie de solicitări. Serviciile de formare profesională se asigură gratuit pentru şomerii indemnizaţi şi pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate în evidenţele AJOFM Gorj.

Programele de formare profesională asigură iniţierea, calificarea, recalificarea, perfecţionarea şi specializarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. “Până la sfârşitul acestui an AJOFM Gorj va mai organiza un singur curs, cel de operator – calculator. În funcţie de solicitări se vor forma clasele, o clasă este formată din 25 de persoane. Cursurile sunt gratuite pentru şomeri”, a precizat Ana Maria Niculescu, purtător de cuvânt în cadrul AJOFM Gorj. Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu.

AJOFM a organizat cursuri şi pentru deţinuţi
Penitenciarul Târgu-Jiu în parteneriat cu AJOFM Gorj a organizat, pe parcursul anului, mai multe cursuri de calificare pentru 60 de persoanele private de libertate. „În anul 2012 în Penitenciarul Târgu-Jiu au fost organizate trei cursuri de calificare profesională şi iniţiere în diverse meserii în care au fost incluse 36 de persoane private de libertate. Cursurile au fost organizate cu sprijinul AJOFM Gorj şi au vizat calificare persoanelor private de libertate în meseria de bucătar, lucrător în creşterea animalelor, confecţioner articole din piele şi înlocuitori”, a precizat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu, Lavinia Lupu. De asemenea, tot la Penitenciarul Târgu-Jiu s-au derulat 3 cursuri în cadrul proiectului cofinanţat din fondul social european prin programul operaţional sectorial pentru dezvoltarea resurselor umane 2007-2013, axa prioritară 6 promovarea incluziunii sociale. Prin acest proiect s-a realizat furnizarea de servicii de informare profesională în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţilor pentru 30 de persoane care execută pedepse privative de libertatea în vederea îmbunătăţirii accesului la un loc de muncă după executarea pedepsei. Prin aceste demersuri Penitenciarul a asigurat formare profesională a persoanelor private de libertate în concordanţă cu evoluţia pieţei forţei de muncă în vederea facilitării reinserţiei sociale şi scăderea riscului de recidivă.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here