Economie

Persoane „la negru”, în Motru, Cruşeţ şi Fărcăşeşti

 | 19 noiembrie 2012, 17:21 | 0 comentarii | 

La Cruşeţ, Fărcăşeşti şi Motru inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au depistat, în urma controalelor efectuate, angajatori care prestau activitate cu persoane „la negru”, în domeniul comerţului şi jocurilor de noroc. Oamenii legii au aplicat sancţiuni în cuantum de 30.000 lei pentru munca fără forme legale de angajare.

Semnatura eletronica CertDigital

În perioada 12 -16 noiembrie 2012, inspectorii muncii au efectuat mai multe acţiuni de control, în domeniul relaţiilor de muncă şi al sănătăţii şi securităţii în muncă. Ca urmare a acestor controale, au fost depistaţi 3 angajatori care utilizau munca „la negru” având 3 persoane fără forme legale de angajare. Sancţiunile primite de către angajatori se ridică la suma de 30.000 lei. Domeniile în care au fost descoperiţi angajatorii problematici sunt comerţ şi jocuri de noroc. Tot în cadrul aceloraşi controale au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale la 9 angajatori, din care 4 sunt amenzi, în valoare de 31.500 lei.

Peste 40 de neconformităţi în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă
Compartimentul Securitate şi Sănătate în Muncă din cadrul ITM Gorj a desfăşurat 33 controale privind respectarea prevederilor legale în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă în care au fost depistate 42 de neconformităţi şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.500 lei. “Principalele neconformităţi pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost: instruirea necorespunzătoare a personalului, neevaluarea tuturor riscurilor existente la locurile de muncă şi pentru grupurile sensibile, neefectuarea controlului medical periodic, truse medicale incomplete la locurile de muncă”, a precizat Gheorghiţă Cusma, purtător de cuvânt în cadrul ITM Gorj.
Andrada Bărăitaru

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL